Opskrift på hæklede grydelapper med bedstemorfirkant (DIY)
Du skal bruge:
- tykt bomuldsgarn (8/8) eller hækle dobbelt med det tynde (8/4). Jeg har brugt en rest gul, og så en del hvidt og ca. en nøgle sort (svært at vurdere hvor meget, da jeg brugte en masse rester)
- nål 4,5

Jeg har fulgt Mette fra farmorfabrikkens fantastiske opskrift på bedstemorfirkant, som du finder lige her

Sådan gør du
Lav en bedstemorfirkant ud fra Mettes opskrift, hvor første runde laves gul og de næste 5 hvid = i alt 6 omgange

Lav bagsiden således:
Slå 26 lm + 1 vendemaske op
1-32: 26 fm
Bryd ikke garnet, lav en vendemaske og gå ned i bedstemorfirkantens hjørnemaske og montér den på den sorte ved at starte med 3 fm i hjørnet. Hækl videre rundt med fm - 1 i hver og 3 i hvert hjørne. Når du er nået hele vejen rundt, altså til masken før hjørnemasken, slår du 12 lm op og fastgør dem i masken efter hjørnemasken med 1 km

og VOILA: Et par lækre grydelapper er klar til brug.
NYT: Hvis du synes, at det bliver en lidt for tyk grydelap med det tykke garn, kan du i stedet gribe det tynde (8/4) bomuldsgarn og følge denne opskrift til bagsiden

TIP: brug maskemarkører til at sætte din bedstemorfirkant fast på din bagside, minimum en i hvert hjørne, men gerne flere, så monteringen bliver jævnt fordelt. 

Hver række afsluttes med to vendemasker

Slå 32 lm og 2 vendemasker op
1-21) 32 stangmasker, bryd ikke garnet, men lav dine to vendemasker og gå ned i hjørnemaskdn på din bedstemorfirkant og så ned i hjørnet på din bagside og lav her 6 fm i samme huller. Fortsæt med at hækle rundt - to fm i hver m på din bedstemorfirkant samt 6 i hvert hjørne. Afslut ved at hæfte fast med en km og slå 17 lm op til hanken, som du på den anden side af hjørnet fæstner med en km, vend med 1 lm og hækl 1 fm i hver lm og fæstn tilslut med en km. Bryd garnet og hæft ender. 


Bagside i tyndt bomuldgarn (8/4) - hæklet med stangmasker
Bagside med tykt bomuldsgarn (8/8) - hæklet med fastmasker

Se Isabellas grydelapper med nogle andre fine bedstemorfirkanter lige her

NYT: Så fik jeg lavet endnu et par - en indflytningsgave til en veninde og hendes kæreste. Måske der snart ryger et matchende blåt køkkenhåndklæde deres vej? :)

Smid endelig en kommentar og et link til resultatet, hvis du forsøger dig med opskriften eller send billede til [email protected]du kan også dele din version af opskriften med os på instagram ved at bruge hashtag #garnkusserne.

Crochet away!

// Rosa


OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar