DIY: Klovnetumling med navn - den ideelle, hæklede dåbsgave


Da jeg sidste måned skulle til barnedåb hos en ganske særlig lille dreng, vidste jeg, at jeg ville lave noget med navn på; Jeg har selv elsket at få noget til drengene i dåbsgave med deres navne. Isabella købte en sød bog til Ezra, som handler om en dreng, Ezra, hvis navn bliver væk. Den er et stort hit hos storebror, som nu har fået sin egen bog (for interesserede, kan den købes her). Og min veninde, Anne Rose lavede det fineste udklip med navn og fødselsdato skrevet på.

Men der da også kunne hækles noget navnenoget, tænkte jeg. Og så var det, jeg kom i tanke om de fine klovne, Klovnekiosken laver, og da jeg samtidig længe havde villet prøve Isabellas opskrift på klovnetumlingen af, gav jeg mig i kast med sådan en.

Nu er det efterhånden blevet til nogle stykker, for få timer før Nors barnedåb blev jeg moster til den dejligste lilledreng, så han (og selvfølgelig også mine to egne drenge) måtte da også have en lille klovnetumling.

 Jeg har fulgt opskriften med en enkelt undtagelse - jeg ville gerne have navnet nederst og fik så den idé, at takkerne kunne udgøre en krave i stedet. Med et ganske fint resultat, hvis jeg selv skulle sige det. Dog skal det tilføjes, at det er lidt af et puslespil, da der i stykket med takker også er udtagninger.... da først jeg knækkede koden, gik det fint, jeg har bare gjort det sådan at de steder udtagningerne er, har jeg gjort takkerne tilsvarende længere. For den garvede hækler, giver det mening, når først man sidder med det, og ellers vil jeg anbefale, at takkerne forbliver nederst (eller at man laver en ensfarvet en, hvor der fx kan sættes en krave på efterfølgende).


Navnet har jeg broderet med korssting, som der her følger en lille vejledning til
1. Beslut dig for hvor mange sting, du ønsker, hvert bogstav dækker over. Jeg har valgt 5 x 5, det kan ikke rigtigt være mindre, for så er der nogle bogstaver, som fx R, som er umulige at lave. Det bliver umiddelbart bedst, hvis alle bogstaverne har samme størrelse, men hvis der er mere end fire bogstaver i navnet, er det en god idé at tænke over, om nogle af bogstaverne kan gøres mindre, så de alle kan ses. Alternativt, må klovnen gøres større, så der er flere sting at gøre godt med :) Jeg har lavet 1 række mellemrum, på Nors 2. Skriv navnet på papir - gerne på en ternet blok.
3. Tråd en nål med et langt stykke garn, bind en stor knude for enden og tving den ind, brodér navnet, og slut på samme måde, evt. ved at lave et usynligt sting, et sted hvor du har den samme farve.//Rosa

'