Zig zag barnevognstæppe

Der er sket så mange dejlige ting for min veninde hen over den seneste tid - hun er blevet gift, hun er kommet ind på den-ellers-umulige-at-komme-ind-på-drømmeuddannelse OG de bliver forældre næste måned. Derfor synes jeg, at alle hendes tætte veninder skulle samles til en god omgang fejringsbrunch, og så fik jeg jo også muligheden for at give hende den lille gave, som jeg har nørklet lidt på...
Opskriften er fundet lige her - jeg har brugt samme antal masker, men hæklet med

nål #3,5
tyndt bomuldsgarn, 8/4 (jeg har brugt det fra Søstrene grene) Jeg har brugt 240 g garn - hvad der svarer til 5 nøger. Så 3 nøgler af hver farve bør være tilstrækkeligt


Og så har jeg valgt at lave en hvid kant med 2 omg. fm - regn med 1 fm pr fm og 2 fm pr. stgm - og så 3 fm i hvert hjørne på begge omgange :)

// Rosa

UPDATE: Se hvor fint det er i brug - her som legetæppe


Jeg kan ikke huske de eksakte mål - men det er ca. 60-65 cm. gange 80-85 :)Isabella har tidligere lavet dette smukke zig-zag tæppe, som vi nu kalder bølgetæppe, da zigzag'en er noget mindre takket :) Find opskriften lige her 


6 kommentarer:

 1. Det er bare helt vildt flot!
  Jeg har forsøgt at forstå opskriften, men er ikke særlig stærk i hæklesprog endnu.
  Er der nogen mulighed for at du vil oversætte begreberne og opskriften? Jeg har prøvet at google dem, men jeg forstår simpelthen stadig ikke helt opskriften?
  Mvh Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit.
   1000 tak :) Det er desværre sådan, at vi ikke må oversætte andres opskrifter. Men her http://fruekelund.blogspot.dk/p/engenlskdansk-oversttelse-af.htmlkan du finde en fantastisk oversættelse af hækletermerne, tag den trin for trin og har du nogle specifikke spørgsmål, så vend endelig tilbage :)

   Jeg håber, at det lykkes.

   De bedste hilsner, Rosa fra Garnkusserne.

   Slet
  2. Hej med jer.
   Jeg er igang med dette flotte tæppe, men starten på række 2 og slutningen på række 3 volder mig lidt problemer. Kan I hjælpe?
   Pft og tak for en virkelig fin blog med gode opskrifter :-)

   /Simone

   Slet
 2. Hej med jer.
  Jeg er igang med dette flotte tæppe, men starten på række 2 og slutningen på række 3 volder mig lidt problemer. Kan I hjælpe?
  Pft og tak for en virkelig fin blog med gode opskrifter :-)

  /Simone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Simone,
   På række 2 skal du starte med at slå 3 lm op; disse tæller som en stm, og det er derfor, at den næste "rigtige" stm, du laver, først skal laves i den 3. stm på den række, du nu er gået i gang med. Dvs. slå 3 lm op, spring de to første stm over, som du lige har afsluttet den sidste række med, og lav så 1 stm i den tredje. De 3 lm, som rækken starter med gælder som sagt for 1 stm, og når du skal sætte din sidste maske heri for enden af række 3, så sætter du den bare i det lille "hul" mellem de 3 lm og den næste stm. Du kan evt. markere dette hul med en maskemarkør, når du laver de første masker på række 2.

   Håber det var en hjælp.

   Slet
  2. Hej Isabella.
   Så er jeg med�� Tusind tak for hjælpen og god påske.

   Slet