Crafty exchange: Hæklet ewok-hue

For et par uger siden fik jeg et virkelig godt tilbud fra en af mine veninders kærester, Rasmus. Han havde fundet et hækleprojekt, som han godt kunne tænke sig, at jeg lavede til ham - til gengæld ville han så kunne tilbyde mig noget gedigent træ-håndværk (han er nemlig møbelsnedker under uddannelse). Og sådan et tilbud kunne jeg altså ikke sige nej til! Hvem kunne ikke bruge en lækker, håndlavet skål i træ?

Inden han præsenterede mig for hækleprojektet, gjorde han en stor dyd ud af at forsikre sig om, at jeg under ingen omstændigheder ville indvie min veninde - hans kæreste - i projektet, og så var min nysgerrighed ligesom vakt. Og så modtog jeg denne besked:
Jeg var FLAD af grin. Mest af alt fordi den yndige lille pige, som står model på billedet, står i diamentral modsætning til Rasmus; en granvoksen operasanger med fuldskæg, hvis største ønske tilsyneladende var at ligne en ewok... Så meget som muligt!


Jeg fandt straks opskriften via TheVelvetAcorn på etsy - du kan selv finde og købe den lige HER for godt 30 danske kroner. Huen skal laves på nål 9, men eftersom jeg har det med at hækle lidt stramt - og da Rasmus gerne ville have, at den blev lidt løs i teksturen - brugte jeg nål 10. I garnbutikken Garn og Gaver i Skørping erhvervede jeg mig tre nøgler Naturgarn, og så gik jeg ellers i gang. Det tog faktisk kun et par dage at lave huen, fordi den hækles på så tykt garn og stor nål - og det er virkelig simpelt! Undervejs fandt jeg i øvrigt ud af, hvad op til flere af mine familiemedlemmer ønsker sig i julegave (de fleste dog uden ører - men det gør jo kun arbejdet lettere for mig!). Så jeg synes helt bestemt de 30 kr. er godt givet ud.

Og kunne altså også godt finde på at lave én til mig selv.... uden ører. Men måske både børn og gudbarn skal ha' små ewokører på til vinter?
/Isabella

Fra IKEA taburet til legekøkken (DIY)

Når vi har haft besøg af mine to guldklumper, Jakob og Anna (Isabellas børn) er Isaks legekøkken stort set det eneste de leger med. Derfor har jeg længe haft lyst til at forkæle dem med noget lignende, og da jeg så fik øje på den her helt geniale DIY til, hvordan du kan forvandle en simpel IKEA skammel til et sødt og lækkert legekøkken, så var sagen afgjort: Gudmor måtte i sving.

Projektet blev dejligt billigt, for skamlen havde de allerede selv. Jeg allierede mig derfor med Isabellas kæreste og låste mig ind og stjal den, da de drog afsted på ferie til Jylland. Svigermor havde både pensler, ruller, den flotte blå træmaling og lidt mat lak liggende, så det eneste jeg skulle ud at købe var lidt sort maling. Det var dog lettere sagt end gjort, for det havde godt nok sparet mig (og min kæreste Mikkel) tid og penge, hvis jeg havde slæbt ham med på indkøb fra start. Først blev jeg prakket noget spraymaling på i Silvan, da jeg nægtede at købe en stor bøtte sort træmaling, når nu jeg kun skulle bruge en smule til de fire kogeplader. Men da vi skulle til at spraye den nu fine blå skammel, endte den sorte spraymaling selvfølgelig ud over det hele på trods af ihærdige forsøg på at dække ordentligt til. Det kan ikke siges nok: Spraymaling sviner! Fluks smuttede jeg i Røverkøb og købte hvad jeg troede var en lille bøtte sort træmaling, malede skamlen over på ny, ventede og ventede (og ventede) på, at den tørrede og begyndte at male med min nyindkøbte METALmaling. ROSA DIN PAPAND! Hvad kan jeg lære af det? LÆS DOG PÅ BØTTEN! SPØRG EN, DER BARE HAR EN MY METER FORSTAND PÅ LORTET (men til mit forsvar troede jeg, at hende i Røverkøb var kyndig på området)... NÅ, hvad gør man så? Ja, man tuder til kæresten og smutter i sommerhus og efterlader projektet til ham og svigermor ;-)

Og dét var den første rigtig gode beslutning jeg traf, for se lige hvilket fint resultat, det alligvel - trods alt - blev til.

For at fixe mine fejltagelser, måtte de først slibe toppen helt ned
Og det, der endte med at virke var faktisk at dække resten af skamlen til, spraye HELE toppen og så lægge tallerkner i kogepladernes ønskede størrelser og male blåt uden om dem...

Tilbage er bare at sige:

forbered dine projekter bedre end mig, og...

TAK SVIGERMOR
TAK MIN SKAT

OG VÆRSÅS'GO, MINE SMÅ GULDKLUMPER, JAKOB OG ANNA
Jeg præsenterer hermed: AJ's køkken:


Jeg blev godt tilfreds med resultatet, man er da ikke i tvivl om, hvad det her er, hva'?
 Som ekstra plus kan skamlen stadig bruges som skammel

DIY på køkkenet finder du her, indlæg om håndklæderne finder du her, og du kan læse om grydelapperne lige her

Som hos alle andre søskende kan det til tider skabe lidt problemer det der med at skulle dele legetøjet. Derfor har jeg lavet en side til dem hver - hver side er selvfølgelig forsynet med 1 stk. harlekinshåndklæde i børnestørrelse samt et par lækre grydelapper:
De hvide knager, der sidder på er fra Røverkøb, men da de stikker en del, fandt jeg nogle andre (og finere) knager i Tigerbutikken, som skal erstatte dem

Hurra for harlekinshåndklæder!

Ligesom rigtig, rigtig mange andre er vi også HELT forelskede i Tina Tichtachs skønne harlekinshåndklæder! I løbet af den sidste måneds tid har Rosa fået lavet 2 stk til sig selv, mens Isabella i torsdags kunne løfte sløret for de 2 håndklæder, hun har hæklet på til sin moar - så nu kan vi endelig vise resultaterne frem!

Disse to blev foræret i fødselsdagsgave til Isabellas mor i torsdags
Det her er lavet med de samme grønne farver, som blev brugt til de
 grønne grydelapper, hun fik til jul, så køkkentekstilerne matcher :-)

Det andet er lavet i blå nuancer, som passer ud til WC'et

Rosas version af de dejlige harlekinshåndklæder
Bemærk de blå detaljer, som matcher både køkkenskuffer
og ovnhandsker ;-)

Opskriften på håndklæderne finder du lige HER - og så er der i øvrigt masser af hjælp og inspiration at finde via instagram, hvis du søger på #harlekinshåndklæder. Det, som er så skønt ved opskriften, er, at den er ret svær at blive træt af, fordi man kan kombinere farver på så mange forskellige måder - og hvis man har meget restegarn, er harlekinshåndklæderne et ideelt projekt. Ellers kan man også smutte i Søstrene Grene efter deres billige bomuldsgarn, som de altid har i et ret varieret farveudvalg :-)
  
Som I måske har set, har Rosa også lavet nogle rigtig fine harlekinshåndklæder i børnestørrelse til Isaks legekøkken fra Ikea - og i øvrigt et andet lille køkkenprojekt til sine gudbørn, som snart kommer på bloggen. 

God sommer! 

Rosa & Isabella