Crafty exchange: Hæklet ewok-hue

For et par uger siden fik jeg et virkelig godt tilbud fra en af mine veninders kærester, Rasmus. Han havde fundet et hækleprojekt, som han godt kunne tænke sig, at jeg lavede til ham - til gengæld ville han så kunne tilbyde mig noget gedigent træ-håndværk (han er nemlig møbelsnedker under uddannelse). Og sådan et tilbud kunne jeg altså ikke sige nej til! Hvem kunne ikke bruge en lækker, håndlavet skål i træ?

Inden han præsenterede mig for hækleprojektet, gjorde han en stor dyd ud af at forsikre sig om, at jeg under ingen omstændigheder ville indvie min veninde - hans kæreste - i projektet, og så var min nysgerrighed ligesom vakt. Og så modtog jeg denne besked:
Jeg var FLAD af grin. Mest af alt fordi den yndige lille pige, som står model på billedet, står i diamentral modsætning til Rasmus; en granvoksen operasanger med fuldskæg, hvis største ønske tilsyneladende var at ligne en ewok... Så meget som muligt!


Jeg fandt straks opskriften via TheVelvetAcorn på etsy - du kan selv finde og købe den lige HER for godt 30 danske kroner. Huen skal laves på nål 9, men eftersom jeg har det med at hækle lidt stramt - og da Rasmus gerne ville have, at den blev lidt løs i teksturen - brugte jeg nål 10. I garnbutikken Garn og Gaver i Skørping erhvervede jeg mig tre nøgler Naturgarn, og så gik jeg ellers i gang. Det tog faktisk kun et par dage at lave huen, fordi den hækles på så tykt garn og stor nål - og det er virkelig simpelt! Undervejs fandt jeg i øvrigt ud af, hvad op til flere af mine familiemedlemmer ønsker sig i julegave (de fleste dog uden ører - men det gør jo kun arbejdet lettere for mig!). Så jeg synes helt bestemt de 30 kr. er godt givet ud.

Og kunne altså også godt finde på at lave én til mig selv.... uden ører. Men måske både børn og gudbarn skal ha' små ewokører på til vinter?
/Isabella

3 kommentarer:

 1. Fantastisk! Både fordi ja, huen er da megalækker (især uden ører) og det er et genialt bytte, du har gjort dig. Godt arbejde. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha'! Smider billeder op af skålen, når jeg får den :-)

   Slet
 2. Arhmen altså - hvor sjawt! Skøn hue - er det dig med huen på? Hvor er du smuk! Og Rasmus! Ved ikke lige - hyggelig, må beskrivelsen være. Gad godt høre ham synge opera. MED huen på.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet