Hæklet uro med hvaler i dejlige farver


Til november får vores gode vennepar, A&A en lille pige, og jeg har den seneste tid gået og spekuleret over, hvad jeg skal forkæle det vordende forældrepar (og den lille bebs) med. Jeg har ét projekt på tegnebrættet, men heldigvis har de også selv været på opdagelse i blog-, insta- pinterest- og etsyverdenen og er her stødt på denne fine uro, som de spurgte, om jeg vil lave til dem, og dét ville jeg tihvertifald :)

Jeg har tidligere lavet en havdyrsuro til underboen, som jeg desværre aldrig har fået fanget nogle tilfredsstillende billeder af (men for de interesserede, kan du se den lige her) og tænkte, at jeg måske kunne ty til denne opskrift - og ganske rigtigt, dét kunne jeg.

Jeg synes, at de mange skønne farver gør, at de andre elementer (finner osv.) vil forstyrre for meget og ødelægge enkeltheden i de farvestrålende hvalers udtryk, og jeg har derfor fulgt opskriften på kroppen og halefinnen og udeladt resten.

Opskriften finder du altså her - og hvalerne er hæklet på nål 3,0 med dobbelt tyndt bomuldsgarn (8/4 - jeg har brugt det fra Søstrene Grene) - samt denne smarte uro-ring med huller fra Panduro Hobby.

NB!: Opskriften er på engelsk, men du kan finde oversættelser på hækle-udtrykkene lige her.

Crochet away!

// Rosa
 


Køkkenudstyr i børnehøjdeBørnehåndklæder med harlekinsmønster og karklud med zigzag

Når man bor i en lille lejlighed er det jo meget rart, at bare noget af ungernes legetøj er fint at se på. En af mine store favoritter er Isaks legekøkken. Dels fordi jeg simpelthen ikke kan stå for ham, når han står og forbereder lækre måltider til sig selv og til os og dels fordi det rummer masser af muligheder for, at moderen kan tune det med diverse hæklerier ;) Indtil nu er det blevet til et par hæklede grydelapper (som du kan læse om lige her) og som så mange andre i blogland, er vi begge ret tossede med Tich Tachs skønne håndklæder. Derfor tænkte jeg også, at Isak ikke skulle snydes for lidt håndklde- og harlekinlir. Så fluks gav jeg mig i kast med harlekinshåndklæder i børnestørrelse. 

Hæklede harlekinshåndklæder

Den originale opskrift finder du her - dog med følgende ændringer i børne-versionen

1) Slå 51 lm op + 2 vendemasker

2) Fortsæt opskriften som ellers, men stop trekanterne ved en størrelse på 7 huller (i stedet for de 11)
3) Tilføj en fin kant i en 3./4. farve

Voila - så er der lækre håndklæder til legekøkkenet. Som I kan se, kunne jeg ikke stoppe igen, da først jeg kom i gang, så det blev til to sæt, som vi

kan skifte lidt imellem.


Det startede med et til køkkenet, og idéen var egentlig at lave flere til både køkken og badeværelse, men i stedet blev det til fire til legekøkkenet :-)


De fine knager finder I hos Notre Dame og garnet er som altid fra Søstrene Grene (som I kan se både her og på vores Instagram profil, er vi begge helt tossede med kombinationen af den lyse mint og den skønne karrygule, som de fører for tiden).
Hæklet karklud
Karkluden har jeg hæklet efter Søstrene Grenes opskrift, som du finder her
Jeg har slået 32 lm op (+ 3 vendemasker), og hæklet 15 rækker med samme farve (det tynde bomuldsgarn fra Søstrene Grene).UPDATE: 
Mangler du penge eller plads til et større børnekøkken, eller er du vild med hyggelige gør-det-selv-projekter, finder du her et indlæg om, hvordan du forvandler en simpel IKEA-skammel til et legekøkken, hvor håndklæderne kan hænge så fint og pynte :)
Crochet away!


Lidt nostalgi og hæklede barnevognskæder

 Bloggen bugner af nostalgi. Isaks barnevogn har været pyntet med skønne, små ugler, som den gode Anne Rose har forkælet ham med (se dem lige her), og til august får vi en lille grandniece (eller er det -kusine?), som også kommer til at blive lullet i søvn af de uimodståelige uh-ugleøjne :-)

Derudover luftes der endnu et sæt luftballoner - en barnevognskæde, min søster har bestilt som gave til sin veninde og hendes lille ny søn. I finder links til opskrifter herunder samt lidt detaljer om eventuelle ændringer :-)


Barnevognskæde med ugler

Opskriften finder du her

Materialer

- rester af det tynde bomuldsgarn (8/4 - jeg har brugt det fra Søstrene Grene) i tre forskellige farver + sort og hvid (til øjnene) samt orange (til fødder og næb)
- elastik (den orange her er fra Søstrene Grene)
- nål til montering
- clips (de her er fra Panduro Hobby)

Jeg har lavet følgende ændringer:

- Jeg har droppet ører og mave og lavet krop, fødder og øjne således i stedet:

Krop
1 ekstra rk på kroppen, dvs. 15-19 i stedet for 15-18

Fødder

1) Slå 3 lm op, vend med 1 lm
2) 2 fm, 3 fm i sidste, vend 180 grader
3) 2 i første (samme m som før), 1 fm i næste m og en km i sidste
Klip og hæft

Øjne

Med sort
1) 6 fm i MR (på den 6. m slås over med hvid)
Med hvid
2) 2 fm i hver m, afslut med 1 km
Barnevognskæde med luftballoner

Materialer
- rester af det tynde bomuldsgarn (8/4 - jeg har brugt det fra Søstrene Grene) i 6 farver (hvor af de tre er lysere nuancer end de tre første + brun til kurven)
- nål til montering
- clips (de her er fra Stof og Stil)
Jeg har fulgt denne opskrift med med følgende ændringer:

- jeg har brugt to nuancer af samme farve for at skabe en "skyggeeffekt"

- selve snoren har jeg hæklet således: med en farve mint og en farve lyseblå har jeg hæklet 70 lm på nål #3,5 og bundet en knude i hver ende
Crochet away

// Rosa

Hæklet rangle og tøsede suttesnore til en lille ny pige

I de sidste seks måneder har jeg gået og glædet mig til at blive faster igen, og i forgårs - lidt senere end forventet - kom lille bebs endelig til verden. "Det blev en lille dreng - nej hov pige", som de sagde til fødslen :) Og sikken skøn og smuk lille en. Hende glæder jeg mig meget til at lære at kende, den lille endnu navnløse smukling.

Vi har tidligere forkælet hendes mor med diverse hækletid, da vi var til hendes babyshower sidste måned (se mere lige her). Og selv om vi havde købt en lille ting, skulle baby da også forkæles med lidt flere af fasters nørklerier. Det blev til et par halv-tøsede suttesnor (se Mette fra farmorfabrikkens fantastiske vejledninger her) og en rangle med små bjælder i (find opskrift her - og se Mettes version her). 

Alt jeg har brugt er lidt rester bomuldsgarn og to klips til suttesnorene og ca. 1/4 nøgle af hver farve til ranglerne (jeg har hæklet med dobbeltgarn af Søstrene Grenes tynde 8/4 bomuldsgarn), lidt pladevat og to bjælder. Og så selvfølgelig en hæklenål (hhv. #2,5 og #3,0) :)


Kusinerne hos Søstrene

Efter en lang weekend hver for sig fandt vi i går endelig tid til at mødes og opdatere hinanden på vores liv: børn, skole, kærester og - naturligvis - hvad der sker på hæklenålene for tiden. 

Rosa er næsten færdig med sit harlekinshåndklæde; et projekt, som ud at dømme fra instagram, er vældig populært for tiden. Det er den kreative Tina "Tichtach", der har lavet opskriften, som du kan finde lige HER. Et andet populært projekt for tiden er tæpper af bedstemorfirkanter - Isabella er i gang med ét à la Lutter Idyls lappetæppe


38 lapper klar, 72 to go

2/3-færdigt harlekinhåndklæde

Og når nu vi alligevel var sammen og liiiige ved siden af Frederiksbergcentret, hvorfor så ikke gå på garn-rov sammen i Søstrene Grene? Der blev smidt i kurven til lidt af hvert - men primært til tæppet, som vist snart skal piftes op med nogle andre farver end den sarte blå (som ellers er en klar favorit for tiden!)

Udvælgelsesprocessen - der røg også lidt strandlegetøj i kurven til Isak
Venter på metroen, helt tilfreds med høsten
Kurven blev fyldt op med disse fire farver. Yndlingsfarven helt ude til
venstre, som er grundfarven til tæppet - den gule skal også med,
og de to andre, tjah... De skal jo nok blive brugt til noget :-)


Så NU burde der være garn til i hvert fald nogle uger ind i juni måned - der skal jo også være tid til at læse lidt til eksamen. På et eller andet tidspunkt...

God sommer derude!

//Rosa og Isabella