DIY: Sleeve til iPad Air

Sleevet passer til en iPad Air med tilhørende logitech keyboard cover - men passer også til iPad Air uden tastatur-coveret.


 Det skal du bruge:
- Hæklenål #4
- 2 nøgler 8/4 bomuldsgarn i mørkegrøn, 1 nøgle i lysere grøn plus en rest gul til kanten (du kan naturligvis også bruge andre farver)
- Ca. 35 cm elastiksnor
- Knap

Forkortelser: 
lm = luftmasker
fm = fastmasker


Sleevet er hæklet på dobbelttråd for at få den melerede farveeffekt. Du kan selvfølgelig også kombinere farver på en anden måde og bare bruge 8/8 bomuldsgarn i stedet.

Du starter med at hækle med én tråd mørkegrøn og én tråd lysegrøn sammen:

  • Slå 26 lm op og vend med 1 lm
  • Lav 25 fm, 2 fm i sidste maske. I stedet for at vende fortsætter du nu rundt og hækler videre på den anden side: 25 fm, 2 fm i sidste maske (54 fm i alt)

Fortsæt nu med omgange à 54, til arbejdet måler 17-18 cm. Så skifter du den lysegrønne tråd ud med mørkegrøn, så toppen af sleevet bliver ensfarvet. Når arbejdet måler ca. 25 cm, skifter du den grønne ud med gul og laver én omgang med gul - så lukker du af og hæfter ende.

NB! Hvis du ikke skal have plads til et tastatur i sleevet, kan du godt stoppe lidt før - mål selv og prøv sleevet af undervejs.

Knappen monteres lige omkring farveskiftet og elastikken ligeså - bare på bagsiden :-)


 

Jeg har selv brugt en gammel knap og "beklædt" den med samme gule garn, som jeg har brugt til kanten. Den orange elastik er købt i Søstrene Grene for 7,90 kr for 5 meter - det er ikke verdens bedste kvalitet, idet den hurtigt begynder at flosse i enden, hvis man hele tiden af- og påmonterer den. Derfor kan det godt betale sig, når elastikken er endeligt monteret, at brænde enderne på den, så de ikke flosser.Hjemmelavet knap. "Betrækket" er hæklet med 8/4 bomuldsgarn på
nål #2,5: Lav en magisk ring og lav udtagninger indtil det passer rundt
om knappen, lav 1-2 omgange uden ind- eller udtagninger og lav så
indtagninger, til knappen er betrukket.Som altid er I mere end velkomne til at dele jeres resultater med os - smid et link i kommentarfeltet eller send os en mail på [email protected]

Crochet away!

NB! Bemærk venligst, at opskriften udelukkende er til privatbrug og ikke må udnyttes til kommerciel brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar