MacBook-sleeve med restegarnDa jeg i sin tid blev bidt af hækling var jeg STOR fan af Lutter Idyls opskrift på hæklede sleeves til MacBook Pro. Først lavede jeg et til min veninde, Cecilie, så et til hendes søster og så endnu et til min ældste kusine, Kirstine (I kan se dem lige HER, sammen med det, Rosa har lavet til sin veninde Marie). Det er en helt fantastisk begynder opskrift, fordi man bare skal hækle rundt og rundt og rundt med fastmasker uden egentlig at skulle holde styr på andet end, ja, fastmaskerne - og så kan man, hvis man har lyst og overskud, øve sig lidt på farveskift. Og jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan - også den dygtige Trine fra Fabrikken By K startede sin "hækle-karriere" med et Lutter Idyl-sleeve. Så tak til Jeanette fra Lutter Idyl.

Nu er jeg så nået dertil, hvor jeg synes, det kunne være rart at lave et sleeve igen - til MIG! For min stakkel Mac kunne altså virkelig godt trænge til at flytte over i et lidt finere (og knap så kaffebespildt) hjem.
Derfor dykkede jeg ned i garngemmerne og fiskede en masse garnrester frem til projektet. Det viser sig, at jeg åbenbart har ganske svært ved at få brugt min grønne garn, så det besluttede jeg mig for at gøre. Her er resultatet:Jeg har leget lidt med farver og farveskift i den forstand, at hele sleevet er hæklet med to tråde tyndt bomuldsgarn i forskellig farve. 

Løbende har jeg så skiftet farverne lidt ud for at forsøge at opnå en mere flydende overgang mellem farverne. Som udgangspunkt er jeg ganske tilfreds, men til næste gang vil jeg gerne lægge lidt mere tanke og overvejelse i farvevalget og evt. kun bruge 3-4 farver i alt. Men er virkelig glad for mit nye sleeve - og det tror jeg også den lille Mac er! Og så fik jeg jo også endelig tyndet lidt ud i den grønne garnbeholdning.
Nederst i indlægget har jeg lavet en lille billedrække, som illustrerer farveskiftene og -kombinationerne, hvis I skulle ha' lyst til at få et mere detaljeret indblik i det :-)


Lukningen er lavet med en læderknap fra svigermors gamle vinter-
frakke og en snor i ruskindHusk også, hvis I leder efter andre gode sleeve-opskrifter at se Rosas opskrift på en MacBook sleeve med muslingemønster lige HER.

Alle farverne. 
Fra venstre: 1: Mørkegrøn, 2: Grøn 
3: Lys/limegrøn, 4: Råhvid 
5: Lysegul
1) 10 cm med farve 1 og 2


Billede 2) 5 cm med farve 1 og 3


3) 5 cm med farve 2 og 3

4) 5 cm med farve 2 og 4

5) 5 cm med farve 4 og 5 
(de sidste 5 cm er ensfarvet med
farve 1)

Jeg kan mærke, jeg er blevet lidt hooked på det der med at blande farver og lave flydende overgange, så hvis du selv har forsøgt dig med det eller kender nogen, som har, så del endelig jeres viden eller projekter her i kommentarsporet eller via [email protected]

//Isabella.


1 kommentar:

  1. Kan du hjælpe med denne opskrift, for den eksisterer ikke på den hjemmeside du henviser til længere.

    SvarSlet