Vimpler i pastel



Jeg har altid været tosset med de flotte vimpler, Isabella i sin tid lavede som en del af en lækker kolinihave-gave (se dem lige her). Og jeg har lige så længe gået og overvejet at lave en til mig selv/Isak. Mit eneste store problem er, at jeg ikke ved, hvor jeg skal hænge den - på/over sengen, i vinduet eller et helt tredje sted?

Da vi i weekenden skulle til Jylland og besøge et vennepar, der venter sig en lille pige til august, fandt jeg endelig en lejlighed til at give mig i kast med projekt vimpler - en gave, der er hyggelig at give inden, da den jo netop kan peppe børneværelset/babysengen lidt op, så den er klar til baby kommer hjem.

Jeg har fulgt Isabellas opskrift - med to små ændringer
1) Jeg har lavet indtagninger efter Farmorfabrikkens anbefalinger - altså sprunget første m over på hver rk (læs Mettes fine indlæg lige her og find opskriften på hendes fine barnevognskæde med vimpler lige her)
2) Jeg har lavet mellemrummet mellem vimplerne en anelse mindre - nemlig 7 lm, i stedet for de 10 i Isabellas version.

Opskriften på disse vimpler finder du lige her.

Kan godt anbefale at give dem en omgang med strygejernet inden brug :)

...billedet taler vist for sig selv - det kan blive noget krøllet rod :)





Kan en glitrende mikrofon erstatte sutten?

Opskriften finder du lige her.
En særlig lille pige, min venindes datter, skal til at sige farvel til sutten. Derfor tænkte jeg, at hun skulle have en lille substitut for den trofaste følgesvend. Pigen er noget af en sangfugl, så derfor var det oplagt at forkæle hende med en mikrofon, der både kan holdes om, når suttesavnet er for stort - og som både hun, bror, far og mor kan synge trøstende og søde små melodier i om aftenen, når hun skal sove.

Opskriften er fra Pif Paf Puf - den eneste ændring er, at jeg har lavet grebet to rækker længere. Jeg har hæklet med dobbeltgarn (det tynde bomuldsgarn fra Søstrene Grene (8/4)), men i mikrofonhovedet er den ene af trådene en glittergarn, jeg har købt en lille nøgle af oppe hos den lokale garnpusher.







En ny, nemmere version af vores gode gamle barnevognskæde med luftballoner

I maj måned bliver jeg faster til en lille dreng eller pige, som jeg glæder mig mere end meget til at møde. Nu er min svigerinde selv startet med at hækle, men jeg fik alligevel lov at forkæle hende og den lille bebs med en barnevognskæde. Efter en sommerhustur, hvor vi sad i hver vores stol og nørklede, blev resultatet ikke bare et stk. barnevognskæde med luftballoner, men også en ny og mere simpel version af den originale opskrift: Mens jeg på min første kæde har hæklet 3 balloner med enkeltgarn og diagonale striber på nål #2,5, har jeg denne gang hæklet med dobbeltgarn (en hvid + en farve, hvilket skaber en fin, meleret effekt) på nål #3,5.


Flere vil sikkert bemærke, at den minder meget om "Luftskipper" fra Lutter Løkker, men vi vil for god ordens skyld gøre opmærksom på, at vores luftballon-opskrifter blev udgivet før.


Opskriften finder du lige her, hvor du også finder vores to andre opskrifter på luftballoner.

Opskrift på luftballons-barnevognskæde - easy version (DIY)


 Du skal bruge

  • garnrester af tyndt bomuld (8/4 – jeg har brugt det fra Søstrene Grene), en halv nøgle hvid og rest af brun samt fire forskellige farver
  • hæklenål #3,5 og #2,5
  • plade- eller bamsevat
  • nål til at hæfte med

Forkortelser

  • fm= fastmasker
  • m  = maske
  • MR = magisk ring
  • sm = sammen



Opskrift
Luftballon
fyldes løbende med vat
1. MR med 6 fm
2. 2 fm i hver m = 12 m
3. *1 fm, 2 fm i næste m* 3 gange = 18 m
4-9. 18 fm
10. *2 fm sm* 9 gange = 9 m
stop det sidste vat i
11. *1 fm, 2 fm sm* 3 gange = 6 m
12. 6 fm
slut af og hæft.

Kurv
For at undgå at toppen af kurven bliver ujævn, kan du vælge at afslutte hver omgang med at lave en km i første m af næste omgang, lave 1 lm og fortsætte med at hækle rundt. I slutningen af omgangen springes km over.
1. MR med 6 fm
2. 2 fm i hver m.
3-5. 12 fm
Luk af og hæft den ene ende (den du startede med), mens du efterlader et godt stykke med den du afslutter med, da denne skal bruges til at montere kurven på luftballonen, hvilket gøres således:
Tråd nålen med den lange ende fra kurven og stik nålen ind i luftballonens åbning udefra og ind. Stik nålen i 1-2 masker længere henne (indefra og ud) og stik den i 3. maske fra den anden du stak ind i i kurven og fortsæt således, indtil kurven er fastgjort med i alt 4 tråde.

Ophæng og montering
Klip et stykke elastik svarende til målet på din barnevogn og før den ind gennem spændet og bind en tredobbeltknude, gentag i den anden side. Hvis du foretrækker at være fri for de løse ender, kan du følge denne vejledning: Elastikken brændes forsigtigt, så den ikke slipper (ligesom du vil brænde et Roskilde armbånd). Vær forsigtig, gør det udendørs og husk at have vand i nærheden.
Nu hækles der med nål# 2,5 og hvid farve fm rundt om elastikken, tilpas tæt, sådan så elastikken dækkes. Hæft ende og sy luftballonerne på med hvidt garn, og lad dem hænge i en kort snor. Husk at hæfte godt, ind gennem luftballonen, evt med et lille usynligt sting hist og her (sørg dog for ikke at stramme for meget, så ballonen bliver trukket ud af form)

Voila - et stk. smuk barnevognskæde til glæde for både dig og baby :)






CROCHET AWAY! Som altid vil vi blive lykkelige over at få lov at se med, hvis du prøver dig af med opskriften. Smid os en kommentar her, en mail (på [email protected]) eller vis dit værk frem på instagram og hashtag #garnkusserne (husk at vi kun kan se med, hvis du har åben profil).

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den. 
Se også opskrift på en version med flotte striber her 


Se også opskrift på en hæklet uro med luftballoner lige her


MacBook-sleeve med restegarn



Da jeg i sin tid blev bidt af hækling var jeg STOR fan af Lutter Idyls opskrift på hæklede sleeves til MacBook Pro. Først lavede jeg et til min veninde, Cecilie, så et til hendes søster og så endnu et til min ældste kusine, Kirstine (I kan se dem lige HER, sammen med det, Rosa har lavet til sin veninde Marie). Det er en helt fantastisk begynder opskrift, fordi man bare skal hækle rundt og rundt og rundt med fastmasker uden egentlig at skulle holde styr på andet end, ja, fastmaskerne - og så kan man, hvis man har lyst og overskud, øve sig lidt på farveskift. Og jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan - også den dygtige Trine fra Fabrikken By K startede sin "hækle-karriere" med et Lutter Idyl-sleeve. Så tak til Jeanette fra Lutter Idyl.

Nu er jeg så nået dertil, hvor jeg synes, det kunne være rart at lave et sleeve igen - til MIG! For min stakkel Mac kunne altså virkelig godt trænge til at flytte over i et lidt finere (og knap så kaffebespildt) hjem.
Derfor dykkede jeg ned i garngemmerne og fiskede en masse garnrester frem til projektet. Det viser sig, at jeg åbenbart har ganske svært ved at få brugt min grønne garn, så det besluttede jeg mig for at gøre. Her er resultatet:



Jeg har leget lidt med farver og farveskift i den forstand, at hele sleevet er hæklet med to tråde tyndt bomuldsgarn i forskellig farve. 

Løbende har jeg så skiftet farverne lidt ud for at forsøge at opnå en mere flydende overgang mellem farverne. Som udgangspunkt er jeg ganske tilfreds, men til næste gang vil jeg gerne lægge lidt mere tanke og overvejelse i farvevalget og evt. kun bruge 3-4 farver i alt. Men er virkelig glad for mit nye sleeve - og det tror jeg også den lille Mac er! Og så fik jeg jo også endelig tyndet lidt ud i den grønne garnbeholdning.
Nederst i indlægget har jeg lavet en lille billedrække, som illustrerer farveskiftene og -kombinationerne, hvis I skulle ha' lyst til at få et mere detaljeret indblik i det :-)


Lukningen er lavet med en læderknap fra svigermors gamle vinter-
frakke og en snor i ruskind



Husk også, hvis I leder efter andre gode sleeve-opskrifter at se Rosas opskrift på en MacBook sleeve med muslingemønster lige HER.

Alle farverne. 
Fra venstre: 1: Mørkegrøn, 2: Grøn 
3: Lys/limegrøn, 4: Råhvid 
5: Lysegul
1) 10 cm med farve 1 og 2


Billede 2) 5 cm med farve 1 og 3


3) 5 cm med farve 2 og 3

4) 5 cm med farve 2 og 4

5) 5 cm med farve 4 og 5 
(de sidste 5 cm er ensfarvet med
farve 1)

Jeg kan mærke, jeg er blevet lidt hooked på det der med at blande farver og lave flydende overgange, så hvis du selv har forsøgt dig med det eller kender nogen, som har, så del endelig jeres viden eller projekter her i kommentarsporet eller via [email protected]

//Isabella.


Hate på hobbyen

Hæklet etui med bobler - passer til iPad med tastatur-cover, opskriften finder du her

Kender I det, at man sommetider tager sig selv i at bande og svovle så meget, at kæresten/moderen/veninden udbryder: "Du synes vel det er sjovt, ikke?". Det sker gerne i situationer, hvor jeg brokker mig over, at noget ikke lige bliver, som jeg ville have det, eller når garnet filtrer sammen, eller når jeg hækler forkert, eller når jeg løber tør for garn og farven ikke lige er til at finde igen, eller... Ja, jeg kunne blive ved. Derfor titlen Hate på hobbyen. Jeg ved, at min kæreste synes, at det er hyggeligt, når jeg sidder og nørkler på sofaen, mens jeg sluger den ene serie efter den anden, eller når Isabella og jeg mødes til en af vores utallige hæklehygge-cafédates. Men jeg kan sgu godt forstå ham, hvis han ind i mellem tænker: Hvis du synes det er så frustrerende, så læg det dog fra dig, kvinde! :)


Sådan har det lidt været med det her projekt: Jeg begik den ultra dumme fejl, at jeg ikke målte mit arbejde løbende og i stedet fortsatte ud fra de fingre-målinger, jeg havde foretaget, før jeg gik i gang. Først til slut målte jeg og kunne så konstatere, at det var alt, alt for småt. Længden var jo intet problem - jeg kunne bare tilføje rækker. Men bredden var jo umulig at rette. Jeg forsøgte mig med lidt forskellige rettelser - blandt andet lavede jeg en ramme om det, altså hæklede en bredere bagside, som så gik lidt op i kanterne - men som I kan se længere nede var det ikke lige det smukkeste resultat. Det var lidt ærgerligt, at det krævede så mange omveje - men jeg havde jo heldigvis kun mig selv at blame. Og fraset de nævnte problemer var det faktisk et ret hyggeligt projekt - og da jeg så startede forfra, blev det som jeg ønskede, og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med resultatet og har glædet mig sådan til at vise jer det - SÅ NU blev det endelig til et hæklet iPad-etui med et træ af bobler på forsiden og fastmasker på bagsiden - præcis som jeg havde forestillet mig. Etuiet er en gave til svigermor, og som ikke bare er hæklet af hendes svigerdatter, men også designet af sønnen - min kæreste har nemlig været så sød at pixel-tegne et træ for mig, som jeg kunne hækle efter. Det er nok ikke sidste gang, jeg beder ham tegne noget til mine hækleprojekter, men lige nu er jeg nok lidt mæt af bobler ;) Har du mod på at boble løs, så kan du finde vejledningen til dette sleeve liger her.
Det endelige resultat :)

Jeg har monteret et par tryklåse på midten af kanten for at være sikker på, iPad'en ikke glider ud, når hun er på farten :)

Sådan blev resultatet med det lille træ med "rammen" rundt om - jeg var ikke helt tilfreds, så jeg pillede op igen og startede forfra ... på det hele!



Vejledning til iPad sleeve med boblende træ


Opskriften passer til iPad 2 og 3 med logitech tastatur og cover

Da opskriften ikke har været heeeelt nem at nedskrive, vil jeg kun anbefale øvede hæklere at give sig i kast med at følge denne vejledning. Jeg har skrevet lidt ned, så man forstår princippet - og ellers kan man bruge billedet som vejledning for resten - eller måske bare som inspiration til andre boblende herligheder :)

Det skal du bruge
- tyndt bomuldsgarn (8/4 - jeg har brugt det fra Søstrene Grene) - ca. 3 nøgler gul og 1 nøgle af hhv. brun og grøn
- nål #3 + nål#4
- nål til at hæfte ender med
- evt. to tryklåse til at lukke sleevet helt - mine er køt i Panduro Hobby

Det skal du vide
- En bobbel laves således: Lav 4 ufærdige stgm (*slå over, gå ned og hent en tråd op, hiv igennem to*   4 gange) og slå over og hiv igennem alle 5 løkker, du nu burde have på nålen.
- Du skal vide, hvordan man laver skarpt farveskift
- Du skal vide, hvordan man hækler "tapestry" - altså hækler med flere farver, hvor de farver, du ikke bruger, hækles med
- bemærk at forsiden er med enkelttråd, nål #3, mens bagsiden er med dobbeltgarn på nål#4
- Vend hver række med 1 lm
- Hækl farverne med, men kun der, hvor der er behov for det - fx behøver du ikke tage den grønne (eller brune) med ud i det gule, men bare lad den være på bagsiden til du skal bruge den igen
 - Regn altid lidt forud: Brug fastmaskerækken til at føre farven hen til det sted, du skal bruge den i næste bobbel-række

Forside med bobbel-træ
hækles oppefra og ned
1) slå 47 lm op + 1 vendemaske, lav 47 fm
2) 1 fm, *1 bobbel, 1 fm* 23 gange
3) 47 fm
4) 1 fm, *1 bobbel, 1 fm* 23 gange
5) 47 fm
6) 1 fm, *1 bobbel, 1 fm* 23 gange
7) 47 fm
8) 1 fm, *1 bobbel, 1 fm* 23 gange
9) 47 fm
10) 1 fm, *1 bobbel, 1 fm* 8 gange, men på den sidste fm, slår du over med grøn og hækler de næste 7 bobler med grøn (den gule tråd hækles med). Den sidste bobbel slås over med gul og der laves 1 fm og de sidste 8 gange *1 bobbel, 1 fm*
11) Følg farverne fra ovenstående række - tror det er således: Med gul: 16 fm, den 17. fm slås over med grøn, 12 fm med grøn, den 13. slås over med gul, 17 fm med gul.
12) På samme måde laves 5 bobler med gul, 9 med grøn og 5 med gul
13) 39 fm, følg farverne fra rækken under. Husk at slå over med næste farve i fm inden farveskift

 Fortsæt mønster efter "diagrammet"/billedet og husk at lade farverne køre med. Selv bagsiden bliver faktisk ganske fin:


Diagram


Bagside
1) Slå 33 lm op, vend med 1 lm
2-XX) Hækl til du når lige under længden på forsiden, da dette er langt mere elastisk end forsiden med tapestry

Montering
Hæft og læg de to stykker ret mod ret og sy dem sammen.


Kant
Fastgør garnet i sien og hækl således på forsiden: *3 fm, 2 fm sm* og fortsæt på bagsiden således: *1 fm, 2 fm sm* eller hvordan du synes - alt afhængigt af, hvor stram du vil have åbningen.

Den stramme kant bør holde iPad'en på plads, men for en sikkerhedsskyld har jeg valgt at montere to tryklåse på midten.















Fra kinderæg til påskeæg/rasleæg på mindre end en time







Under barslen gik jeg til rytmik med Isak, og både han og jeg elskede det. Da jeg efter ferie (og min skolestart og Isaks vuggestuestart) startede igen på et eftermiddagshold, var aldersspændet langt større – hvor vi tidligere gik på et hold for børn ml. 4-12 måneder, hed det nu 1-3 år – og med ét gik rytmik fra sanset zen-oplevelse til vild skrig og leg. Isak var med sine 12 måneder den absolut yngste, og de store 2-3-årige børn løb rundt og sparkede og slog hinanden, alt imens de overdøvede musikken med høje skrig. Hverken underviser (helt okay) eller forældre (knap så okay) greb ind. Nåh, men nu til sagen: Hvorom alting er, savner jeg det helt vildt – særligt forsøger jeg ind i mellem at genkalde mig  nogle af sangene, hvor det en dag gik op for mig: Vi har da intet rasleæg til at lege ”Oppe på mit hoved, oppe på mit hoved, har jeg et rasleæg, må jeg seeeeee” (hvor rasleægget først rasles ovenpå barnets hoved og herefter under ”seeee” vises med hånden – og kropsdelen skiftes ud med næse, mave, osv.)

DERFOR (og nu til sagen) satte jeg mig for at lave et sanseæg, som i anledningen af påsken er lavet i skønne påskefriske farver. Her finder du opskrift/DIY til de fine små æg








TIP: Når baby bliver stor, og du ikke har brug for et sanseæg længere, kan du sætte snor i og bruge som påskepynt. Ægget kan naturligvis også bare fyldes med almindelig vat og bruges som pynt fra start af 
J



DIY: Musiske påskeæg til de mindste


TIP: Når baby bliver stor, og du ikke har brug for et sanseæg længere, kan du sætte snor i og bruge som påskepynt. Ægget kan naturligvis også bare fyldes med almindelig vat og bruges som pynt fra start af J

Du skal bruge
- garnrester af tyndt bomuld (8/4 – jeg har brugt det fra Søstrene Grene)
- hæklenål #2,5
- et æg fra Kinder æg
- tape
- ris/grødris
- nål til at hæfte med


Forkortelser
- fm= fastmasker
- m  = maske
- MR = magisk ring


Det skal du vide, før du går i gang- hvordan man laver skarpt farveskift (se vejledning lige her)- jeg har lavet forskellige mønstre på æggene, opskriften her er på det lysegule med lyserøde og grå striberlad de andre farver køre på indersiden, man ser dem alligevel ikke

Forberedelse   
Først tager du ægget (fra Kinderægget), åbner det og kommer en smule ris/grødris i – ikke for mange, da det ellers bliver tung). Luk ægget og tape det til for en sikkerheds skyld.

Opskrift
Med gul
1.  MR med 6 fm
2. 2 fm i hver m = 12 m
3. *1 fm, 2 fm i næste m* 6 gange = 18 m
4. *2 fm, 2 fm i næste m* 6 gange = 24 m
5. *3 fm, 2 fm i næste m* 6 gange = 30 m, skift til lyserød
6. 30 fm grå
7. 30 fm gul
8. 30 fm grå
9. 30 fm gul
10-11. 30 fm lyserød
12. 30 fm gul
13-14) 30 fm grå
15. 30 fm gul
16. 30 fm lyserød
17. 30 fm gul
18. 30 fm lyserød
19. 30 fm gul

Klip den grå og lyserøde og bind knude på eller hæft alle løse ender. Kom
ægget (med ris i) i og fortsæt således
20. *3 fm, 2 fm sm 6 gange* = 24 m
21 * 2 fm, 2 fm sm* 6 gange* = 18 m
22. *1 fm, 2 fm sm* 6 gange = 12 m
23. *2 fm sm* 6 gange = 6 m
Klip og sy de side 6 m sammen og voila - dit sanse-/påse-/rasleæg er nu klar til brug :) Her var det et HIT!

CROCHET AWAY! Som altid vil vi blive lykkelige over at få lov at se med, hvis du prøver dig af med opskriften. Smid os en kommentar her, en mail (på [email protected]) eller vis dit værk frem på instagram og hashtag #garnkusserne (husk at vi kun kan se med, hvis du har åben profil).

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den. 






               


"Nede på mit ben, nede på mit ben, har jeg et rasleæg, må jeg seeee?"


"Oppe på min kind, oppe på min kind, har jeg et rasleæg, må jeg seeee?"





"Oppe på mit hovede, oppe på mit hovede, har jeg et rasleæg, må jeg seeeee?"

"Nede på mit gulv, nede på mit gulv, har jeg et rasleæg, må jeg seeeee?"
Og så kan de også bruges som læs på toget... smart :)

Fut, fuuuuuut!