Endnu en elefant…Ja, egentlig så var jeg jo faktisk for et stykke tid siden gået i gang med at lave en zebra (den skal nok blive færdig…. en dag), men så blev jeg bidt af boble-bølgen og ville gerne lave et par grydelapper til mig selv… Men så blev jeg ligesom bare lidt træt af det, og det kan altså være ekstra svært at finde motivationen, når man ”bare” laver noget til sig selv. Og så synes jeg pludselig, at det fine, blå garn, jeg sad og hæklede grydelapper med, ville passe MEGET bedre til en elefant!

Original opskrift findes HER


Til Isak! For han ELSKER nemlig elefanter: Han har allerede en del, som han stiller på række, hver gang de synger ”En elefant kom marcherende” derhjemme – og det er vist efterhånden ret så ofte. Faktisk har han endda allerede én efter samme opskrift, så derfor lavede jeg den på dobbelttråd, så den blev lidt større, og så det ikke var helt det samme.
Opskriften tror jeg faktisk de fleste garvede tøjdyrs-hæklere kender eller har stødt på før; det er nemlig Pif Paf Puf’s søde, søde opskrift, jeg har brugt, og den kan findes lige HER. Dog med enkelte ændringer, der er som følger:
  • For at lave den større, har jeg som sagt hæklet den med dobbelttråd på nål #4 (brugte ca. 3 nøgler garn)
  • Øjne og ører er også lidt anderledes, så jeg har skrevet ned, hvordan jeg har lavet dem nederst i indlægget.

Så undskyld, Rosa, fordi jeg har løjet lidt om de der grydelapper… Og fordi ”En elefant kom marcherende” nu kommer til at blive et vers længere ;-)

God fredag og god weekend derude - og husk lige, hvis I ikke allerede har gjort det, at deltage i afstemningen om GiveAway ude i højre side.

 


//Isabella.


OPSKRIFT PÅ ØRER OG ØJNE
Alle dele er – i modsætning til selve elefanten – lavet med enkelttråd på nål #3.ØRER
Hvert ører består af 2 dele; en inderside og en bagside, som til sidst hækles sammen.

Indersiden:
Start med den farve, du gerne vil have inden i øret
6 fm i mr – i stedet for at hækle rundt som normalt, vender du med 1 lm og hækler således i rækker, som danner en halvcirkel. Dvs. fra nu af vendes hver række med 1 lm.
*1 fm, 2 fm i næste* (9) Gentag *-* rækken ud
*2 fm, 2 fm i næste* (12) Gentag *-* rækken ud
*3 fm, 2 fm i næste* (15) Gentag *-* rækken ud
*4 fm, 2 fm i næste* (18) Gentag *-* rækken ud
*5 fm, 2 fm i næste* (21) Gentag *-* rækken ud
*6 fm, 2 fm i næste* (24) Gentag *-* rækken ud
*7 fm, 2 fm i næste* (27) Gentag *-* rækken ud  – på allersidste maske på denne række slår du over med den farve, du har brugt til kroppen.
*8 fm, 2 fm i næste* (30) Gentag *-* rækken ud
*9 fm, 2 fm i næste* (33) Gentag *-* rækken ud
*10 fm, 2 fm i næste* (36) Gentag *-* rækken ud

Bagsiderne laves fuldstændig magen til, men bare uden farveskift – dvs. de bliver ensfarvede i samme farve som kroppen.

Herefter hækles inder- og bagside sammen med 36 fm langs ørets buede kant.

ØJNE
Øjnene er egentlig ret lig Pif Paf Puf, men bare lidt simplere i virkeligheden og kun i 2 farver.

Start med sort
6 fm i mr
2 fm i alle m (12)
1 fm (slå over med HVID), 2 fm i næste (slå over med SORT igen), *1 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud (18)
*2 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud og afslut med farveskift til HVID (24)
*3 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud (30)
*4 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud (36)

    Sucker for søndag, bobler og kolde drikke! (Opskrift på iste)

Mette fra Farmorfabrikken har jo fundet på den fine idé med at lave et #suckerforsøndag hashtag på instagram, hvor man kan vise frem, hvad man går og sysler med. Lige pt er vi begge to helt bidt af bobler - inspireret af Kathrine, som har bloggen "De små ting".


Rosa blev knap nok færdig med sine grydelapper, før hun gik i gang med næste bobbelprojekt: et iPad-sleeve med både bobler og tapestry - et eksperiment som driller lidt, men mon ikke det hele ender godt? 

Især når man er sløj og kan bruge søndagen hjemme hos sin moar, som både tager sig af barn og opvartning, så der rent faktisk er tid til at finde hækletøjet frem uden fare for, at nogen pludselig har viklet alle ens garnnøgler sammen :-)

Isabella har endnu ikke haft hæklenålen fremme i dag, men har til gengæld været på en ret så hyggelig tog-tur gennem København med Jakob - og når engang børnene er puttet i aften, skal der helt sikkert også bobles i det lille hjem - både med grydelapsbobler og iste-bobler! Vi har nemlig liiiige opdaget verdens bedste og nemmeste opskrift på iste - opskriften har Rosa fundet på nettet - lige præcis hvor har hun desværre svedt ud, så indtil ejermanden evt. selv kommer og gør hævd på den, tager vi credit for den ;-)

Det eneste, du skal bruge er: vand (jaja, bare lige fra hanen) og noget te (frugtsmag er at foretrække) og sukker (selvfølgelig!). De helt præcise forhold er som følger:

1 l vand
1/2 dl sukker (det er jo ingenting!)
1 tebrev
(Rosa foretrækker også med 1 citron i skiver som lægges ned i kanden)

Fremgangsmåde:
Hæld vandet på kande eller flaske, tilsæt sukker og te-bre, stil det på køl og lad det trække 2-3 timer. Lige i starten kan det godt betale sig at røre lidt i det eller ryste flasken, så sukkeret ikke sætter sig fast på bunden, men ellers klarer resten sig selv.Prøv det eller lad være... Men prøv det lige.Iste, iskaffe, is... Alt hvad der er kold, sødt og
læskende har vi svært ved at stå for!

Jakobs hue var ikke til at finde, så det er jo temmelig
heldigt, at hans mor har et helt lager af
 hæklede pandebånd

God søndag derude!

//Garnkusserne.

Hurra for hæklede bobbelhuse
Selvom jeg oftest foretrækker at forkæle andre med hæklede lækkerier, var der lige én ting, jeg måtte lave til mig selv: Netop Kathrines flotte bobble-hus-grydelapper, som Isabella også har foræret til sin veninde. Dog ved jeg ikke helt, hvad Isabella havde gang i med de tage der, for det lykkedes da mig at følge opskriften - dog først da jeg læste Kathrines første indlæg igennem (før hun fik skrevet opskriften ned), hvor hun kun i grove træk forklarer indtagningerne - nogle gange hjælper det åbenbart for mig ikke at få det skåret ud i pap, men at skulle tænke selv - who would have guessed? :)

Jeg har lavet dem i samme størrelse, som der vises på bloggen. Opskriften finder du lige her (se også hendes indlæg lige her), og de fine farver er - som altid - fundet i Søstrene Grene. Jeg har brugt lige over 2 nøgler af den primære farve og faktisk kun en enkelt nøgle til taget. Jeg fandt noget lækker snor i gemmerne, som jeg har bundet på tagets top som stropper.

De er store, lækre og dejligt tykke - og ikke mindst er jeg vild med designet. Dem skal jeg nok blive glad for :)

//RosaVores første #GiveAway - hva' vil du ha'?!

Nu er det efterhånden ved at være laaang tid siden, vi begav os ud i hæklingens vide verden. Dengang var vi begge højgravide; Rosa var helt hooked, og Isabella var skeptisk, men i takt med at Rosas kreationer blev flottere og flere, overgav Isabella sig i januar 2013 og købte sin allerførste hæklenål - og lavede sit allerførste hæklede tøjdyr.
Et år, to børn og adskillige garnnøgler senere tør vi efterhånden godt kalde os selv for garvede hæklere - og bloggere! For med lidt (læs: meget!) hjælp fra den computer-kyndige kæreste Mikkel fik vi for lige knap et år siden etableret os i bloggerverdenen under navnet garnkusserne - et tilnavn som på visse fora har mødt en smule modgang, men som vi har forsikret om så ofte før, så er det nu altså ganske uskyldigt :-)

For at gøre en lang smøre mindre lang så er vi nu nået til et punkt, hvor vi finder det på sin plads at sende en tak ud til alle jer, som følger med os her, på bloglovin og på instagram. Derfor vil vi rigtig gerne arrangere vores allerførste give away.

Hvad, hvordan og hvornår aner vi ikke, men det virker jo umiddelbart smartest at starte med hvad - og hvad er mere oplagt end at spørge jer? Vi har naturligvis selv nogle forslag til, hvad det kunne være, men vi vil rigtig gerne høre jeres mening - for det er jo trods alt én af jer, som skal ha' det - og altså også skal ha' lyst til at ha' det.

Så tag et kig på billederne - og måske på hvad vi ellers har lavet - og giv jeres mening til kende i afstemningen ude til højre. Her har vi opstillet fire forslag til, hvad vi kunne lave og lægge op som give away, men I er naturligvis mere end velkomne til at komme med alternative forslag. Klik på "andet" og smid en kommentar her på indlægget. Husk blot på, at det skal være en af vores egne opskrifter - og at det ikke er noget, som er alt for kompliceret (vi skal jo stadig prøve at passe vores studier, trods alt...) Afstemningen løber til og med 31. marts.Brille-etui i Harlekinmønster, som også kan tilpasses som iPhone4-
cover

Etui til hæklenålene - småt, praktisk og nemt at ha' med i tasken

Tre-farvet nøglekæde, som pimper nøglebundet lidt op - og gør
det lidt nemmere at finde sine nøgler

Vimpelrække, som kan pynte på både børne- OG voksenværelser

Som I måske kan fornemme er vi gået efter ting til hjemmet, som vi forestiller os, at langt de fleste kan ha' glæde af - men hvis det viser sig, at barselsgaver som tøjdyr eller barnevognskæder er i højere kurs derude, så er vi ikke blege for at tage den udfordring op 
:-)

De kærligste og varmeste - og taknemligste - hilsner,
Garnkusserne Rosa og Isabella.

Revideret udgave af det runde hækleetui – nu med både struktur, mønster og skarpe kanter
Forfængeligheden/perfektionisten/detaljerytteren/flueknepperiet kom op i mig: Selv om jeg ELSKER mit hækleetui - (for det gør jeg; det er både praktisk, pænt, funktionelt, kompakt osv. - (jaja, jeg kan også rose mig selv ;))) – så kan jeg alligevel ikke lade være med at gå og få øje på de små ting, jeg er utilfreds med. Derfor besluttede jeg mig for at forsøge at rette disse ”fejl” og forkæle min kære (garn)kusine, veninde og bloggerpartner, Isabella med et hækleetui, og så kan jeg i samme ombæring dele mine rettelser med jer :)


Du skal følge den originale opskrift (den finder du her), men med følgende ændringer. Læs to nedenstående afsnit igennem, før du går i gang med etuiet.

TIP: Se også en udgave af etuiet med trekantsmønster i tapestry og med lædersnor lige her!

Ændringer fra sidst
- Jeg hækler ikke omgangene ud i ét, men afslutter hver omgang med en km, hvilket dels gør, at arbejdet bliver ”lige” og dels skaber en fin struktur (se billedet længere nede)
- Jeg har denne gang hæklet bunden med enkelttråd – pga. pappet er bundens tykkelse ikke vigtig, og det irriterede mine øjne, at etuiet gik ud for neden, fordi bunden jo er lidt bredere end resten af etuiet, når nu det var hæklet med dobbelttråd.
- Låget som lukningsmekanik er erstattet med en snor, så etuiet bliver snørret sammen. 
- Jeg måtte jo lege med tapestry igen (se mit første forsøg her) – og har derfor lavet mønster foroven i stedet for striberne fra første udgave.


Hver omgang afsluttes  med en km. Herefter slås 1 lm op, hvorefter du hækler videre som du plejer. Når omgangen er slut, vil du kunne se en meget lille m, som næsten er umulig at få nålen ned i – denne maske skal springes over, hvorefter 1 km laves.
Spring den lille maske over (den pilen peger på - det er km fra forrige runde) og lav en km i næste m (den med ring rundt om), slå lm op og fortsæt med at hækle rundt.

...på den måde skabes denne fine struktur
Opskrift
Bund
laves som i den oprindelige opskrift, dog med enkelttråd. Fortsæt med selve røret således:

Røret
Omg. 1-38: 36 fm
Omg. 39: 36 fm med lilla
Omg. 40-44: Hvis du ønsker mønster, følg nedenstående skema med grundfarve + en lysere version af grundfarve, ellers bare fortsæt
Omg. 45: 36 fm med lilla
Omg. 46: 36 fm med grundfarve
Omg. 47: *5 fm, spring 1 m over og lav 1 lm* 6 gange
Omg. 48: 36 fm.

Skema til mønster -  Husk at du skal slå over med den ny farve i masken inden!!
Skema                      Forklaring
GF   AF                    
5        1                    2) *5 fm GF, 1 fm AF* gentag omgangen ud
4        2                    3) *4 fm GF, 2 fm AF* gentag omgangen ud
3        3                    4) *3 fm GF, 3 fm AF* gentag omgangen ud
4        2                    5) *4 fm GF, 2 fm AF* gentag omgangen ud
5        1                    6) *5 fm GF, 1 fm AF* gentag omgangen ud

GF= Grundfarve, AF= Anden farveSnor til lukning og montering
Klip 6 tråde af 40-50 cm. og lav en fletning på ca. 25 cm. (lav en løs knude til at starte med, så du kan justere i længden efter den er monteret). Sæt fletningen på en nål og gå ind og ud i de huller, du lavede på 47. omgang.

CROCHET AWAY!! Og som altid vil vi blive glade, hvis du får lyst til at vise os resultatet - send en mail på [email protected] eller vis dit værk frem på instagram og hashtag #garnkusserne :)

// RosaOBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.Det lille hus ved havnen

Min veninde er netop blevet heldig huslejer af et yndligt lille hus ude i Sydhavnen tæt ved vandet. I den anledning - og i øvrigt i anledning af hendes fødselsdag - var jeg i dag inviteret til Store Male-dag med lagkage i det lille hus ved havnen. Selvom det (indtil videre) er ganske småt og endnu ikke helt indflytningsklart, var det til at blive helt misundelig over - især når man selv bor til leje på 3. sal. Jeg ville med garanti gå til af dårlige nerver over at have børnene rendende så tæt på vandet på daglig basis, men så igen - man må jo ofre sig for idyllen! 


Christian og Jakob kaster sten i vandet, mens moren tager billeder
og kommer med irriterende og indlysende tilråb som f.eks.: "Lad
være med at falde i vandet!"

Hvorom alting er, så har jeg i løbet af de sidste par dage været i gang med at hækle og købe ind til en lille værting/housewarming/fødselsdagsgave (jo flere fluer med ét smæk, jo bedre!): en pakke med blå ting, som både kan pynte, være til nytte og sætte lidt præg på det nye hjem. Idéen med at give en gave i farve-tema kommer faktisk fra Camilla Maria aka My:minMy, som Rosa og jeg følger på bl.a. instagram. Her har hun i den sidste uges tid vist sit smukke og super stilfulde hjem frem og den "gule tråd", som går igennem det; en gul lampe her, to mere dér, et gult gulv, en gul dør - alt sammen under hashtag #gulrundvisning (hvis du skulle ha' lyst til at lure med). Så da jeg var på rov efter nips og pynt i Søstrene Grene, faldt jeg over en masse fine ting i de helt samme nuancer af blå, som jeg allerede havde udvalgt til at lave grydelapper af - PERFEKT!


Servietter, karklud, indkøbsnet og kopper fra Søstrene Grene. Den
lille lanterne (og polettterne) er fra Netto. Opskrift på grydelapper
finder du HER.


Grydelapperne, som meget passende forestiller små huse, har jeg lavet efter Kathrines opskrift, som I finder lige HER. Dog har jeg lavet dem lidt mindre, fordi tiden var en anelse knap. De har dog stadig en helt udmærket størrelse, synes jeg, selvom selve firkanten kun måler 10 rækker à 10 bobler - dog må jeg til næste gang huske på, at lave et ulige antal bobler pr række (ligesom i original-opskriften), så "taget" kommer til at sidde lidt mere symmetrisk. Jeg havde også lidt svært ved at lave indtagninger til "taget" og kunne ikke helt finde ud af opskriften, nok fordi jeg er en af de dér typer, der skal have skåret ud i pap. Derfor fandt jeg ud af at gøre det på en lidt anderledes måde... Jeg huskede (for en gangs skyld) at notere, hvad jeg gjorde, men eftersom taget er blevet lidt skævt, vil jeg indtil videre holde det for mig selv. Jeg ved nemlig, at Rosa også er i gang med et par grydelapper til sig selv af samme slags - og i samme størrelse som originalen - så afhængig af, om hun også får problemer med "tagene", kan vi måske strikke en "DIY for dummies" sammen til, hvordan indtagninger i toppen laves. 

Her kan man (desværre) ret tydeligt se, hvordan taget er blevet
skævt - dels fordi jeg ikke fulgte opskriften rigtigt, og dels fordi
jeg har lavet et lige antal bobler pr række. Meeen er nu stadig
ganske tilfreds med udfaldet :-)
Jeg har en forbandet irriterende tendens til at hækle
en aaaanelse stramt, så tingene på en eller anden måde
begynder at "krølle", så for at lapperne ikke skulle
bøje helt sammen blev de både strøget og lagt under
pres natten over. Meget pres...

Fortsat god aften derude!

//Isabella.