Fastelavn er mit navn

Fra i midten af sidste uge er det blevet evident, at det er fastelavnstid i Danmark: både på gaden og de sociale medier har jeg set de sødeste små superhelte, prinsesser, dyr og Disney-figurer vise deres seje og flotte kostumer frem. Men det var allerede for en måned siden, at man som forælder gik i gang med de store fastelavnsspekulationer: Hvad skal de klædes ud som? Hvordan skal vi lave/finde/købe kostumet? Hvornår er det nu lige, det egentlig er? Og HVORFOR er det, at jeg panikker en lille smule (læs: relativt meget) over det hvert år?!

Min oprindelige plan var, at ungerne selv kunne få lov at gå amok i udklædningskassen med diverse både købte og hjemmelavede ting (eller dvs. det eneste hjemmelavede er det pirat-sæt, Jakob fik af Rosa i fødselsdagsgave - resten har moderen købt sig fra) og komme udklædt som pirat-prinsesser eller ridder-cowboys eller noget i dén dur. 

Begge børn ELSKER at lege prinsesser i deres tylskørter,
så det havde da været oplagt at udnytte det som en nem
fastelavnsløsning
Nu er det så bare lige sådan, at børnenes bedstemor, som ALTID syede flotte og avancerede kostumer til mig og min bror, har en del aversioner mod Fætter BR-kostumer, hvilket efter min mening er fuldstændigt vanvittigt: Fætter BR er jo Guds gave til alle forældre i februar måned! 
Om ikke andet tilbød hun at lave en Batman-dragt til Jakob (dog med købt kappe og maske) og accepterede, at lillesøster Anna kunne hoppe i storebrors aflagte (men bedstemor-hjemmelavede) drage-dragt. Problem solved! 

Alt imens var gudmor Rosa gået i gang med at hækle et par ugle-smækbukser til Isak - fuldstændig genial udklædning til børn i den alder, som jo i udgangspunktet er dødligeglade med fastelavn og bare helst vil have noget tøj på, de kan bevæge sig frit i. Smækbukserne er nemlig både vildt flotte OG behagelige at have på.

Og så faldt det ovenikøbet så heldigt sammen, at mens Isaks vugger holdt fastelavn i fredags, holder de det først i Anna og Jakobs i dag - så i går aftes kom Rosa forbi med ugle-dragten, så Anna kunne få den på i dag i stedet for drage-dragten, som jeg ved, hun ville blive irriteret over efter et par timer, fordi halen gør det en anelse vanskeligt at sidde ned... (se evt. billedet længere nede)

Ydermere skal det måske lige nævnes, at når Jakob til daglig leger Batman, så er lillesøster for længst blevet udnævnt til Bat-uglen.... What? Ja, det er så en 3-årig drengs misforståede, men fantasifulde tolkning af Batmans bathule. Så meget desto mere passer ugle-dragten perfekt til fastelavnstemaet herhjemme. 

Nu er de sendt af sted i institution som superhelteparret: Batman og Bat-uglen! Tilbage sidder jeg og klapper i mine små hænder over, at jeg takket være min kreative familie endte med at få begge børn af sted i superflotte kostumer - uden selv egentlig at have rørt en finger! Og nu går der et helt år, før jeg skal spekulere og panikke over kostumer igen - så HURRA for fastelavn og HURRA for kreative bedste- og gudmødre! 

 

Batman poserer i sin sparkedragt - dog uden
kappen på

Tøndeslagning i går i bedstemors grundejerforening

I går brugte Isak selv sit kostume hjemme hos sin mormor,
så der var Anna klædt ud i den fine drage-dragt, som min
mor lavede til Jakob forrige år

//Isabella.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar