Endnu en elefant…Ja, egentlig så var jeg jo faktisk for et stykke tid siden gået i gang med at lave en zebra (den skal nok blive færdig…. en dag), men så blev jeg bidt af boble-bølgen og ville gerne lave et par grydelapper til mig selv… Men så blev jeg ligesom bare lidt træt af det, og det kan altså være ekstra svært at finde motivationen, når man ”bare” laver noget til sig selv. Og så synes jeg pludselig, at det fine, blå garn, jeg sad og hæklede grydelapper med, ville passe MEGET bedre til en elefant!

Original opskrift findes HER


Til Isak! For han ELSKER nemlig elefanter: Han har allerede en del, som han stiller på række, hver gang de synger ”En elefant kom marcherende” derhjemme – og det er vist efterhånden ret så ofte. Faktisk har han endda allerede én efter samme opskrift, så derfor lavede jeg den på dobbelttråd, så den blev lidt større, og så det ikke var helt det samme.
Opskriften tror jeg faktisk de fleste garvede tøjdyrs-hæklere kender eller har stødt på før; det er nemlig Pif Paf Puf’s søde, søde opskrift, jeg har brugt, og den kan findes lige HER. Dog med enkelte ændringer, der er som følger:
 • For at lave den større, har jeg som sagt hæklet den med dobbelttråd på nål #4 (brugte ca. 3 nøgler garn)
 • Øjne og ører er også lidt anderledes, så jeg har skrevet ned, hvordan jeg har lavet dem nederst i indlægget.

Så undskyld, Rosa, fordi jeg har løjet lidt om de der grydelapper… Og fordi ”En elefant kom marcherende” nu kommer til at blive et vers længere ;-)

God fredag og god weekend derude - og husk lige, hvis I ikke allerede har gjort det, at deltage i afstemningen om GiveAway ude i højre side.

 


//Isabella.


OPSKRIFT PÅ ØRER OG ØJNE
Alle dele er – i modsætning til selve elefanten – lavet med enkelttråd på nål #3.ØRER
Hvert ører består af 2 dele; en inderside og en bagside, som til sidst hækles sammen.

Indersiden:
Start med den farve, du gerne vil have inden i øret
6 fm i mr – i stedet for at hækle rundt som normalt, vender du med 1 lm og hækler således i rækker, som danner en halvcirkel. Dvs. fra nu af vendes hver række med 1 lm.
*1 fm, 2 fm i næste* (9) Gentag *-* rækken ud
*2 fm, 2 fm i næste* (12) Gentag *-* rækken ud
*3 fm, 2 fm i næste* (15) Gentag *-* rækken ud
*4 fm, 2 fm i næste* (18) Gentag *-* rækken ud
*5 fm, 2 fm i næste* (21) Gentag *-* rækken ud
*6 fm, 2 fm i næste* (24) Gentag *-* rækken ud
*7 fm, 2 fm i næste* (27) Gentag *-* rækken ud  – på allersidste maske på denne række slår du over med den farve, du har brugt til kroppen.
*8 fm, 2 fm i næste* (30) Gentag *-* rækken ud
*9 fm, 2 fm i næste* (33) Gentag *-* rækken ud
*10 fm, 2 fm i næste* (36) Gentag *-* rækken ud

Bagsiderne laves fuldstændig magen til, men bare uden farveskift – dvs. de bliver ensfarvede i samme farve som kroppen.

Herefter hækles inder- og bagside sammen med 36 fm langs ørets buede kant.

ØJNE
Øjnene er egentlig ret lig Pif Paf Puf, men bare lidt simplere i virkeligheden og kun i 2 farver.

Start med sort
6 fm i mr
2 fm i alle m (12)
1 fm (slå over med HVID), 2 fm i næste (slå over med SORT igen), *1 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud (18)
*2 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud og afslut med farveskift til HVID (24)
*3 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud (30)
*4 fm, 2 fm i næste* Gentag *-* omgangen ud (36)

    8 kommentarer:

 1. Må jeg være den først(og det kan jeg se jeg er) at jeg syntes den er super sød! Har du nogensinde forsøgt at lave en drage? Jeg ville gerne selv prøve, men jeg har aldrig selv lært at hækle:( og jeg ville rigtigt gerne se resultatet (og nu har du jo en lille guldklump, der helt sikkert ville blive glad hvad det så endte med :) Så hvis du tager imod udfordring eller nogen side vil overveje det, så er der en her :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Det lyder da helt bestemt som en udfordring, der er værd at tage op! Jeg har faktisk tidligere overvejet, om jeg er ved at være moden til at kaste mig ud i et drage-projekt. Har set flere flotte opskrifter rundt omkring, og jeg må indrømme, de ser lidt svære ud. Men det kunne da godt være, at tiden er ved at være inde til at kaste sig ud i det. Så hvis du selv har set en rigtig fin opskrift et sted, så del endelig :-)

   Slet
  2. Faktisk har vores gode hækle-veninde Anne Rose lavet denne her søde drage: http://garnkusserne.blogspot.dk/2013/09/hklede-tjdyr-en-drage-og-en-vaskegte.html

   Slet
  3. Det skal jeg endelig gøre. Har dog ikke set en endnu, men jeg skal nok holde øjnene åbne :) Hvor er din venindes bare sød!

   Slet
 2. Hej. Jeg søger en hækleopskrift på en stående flodhest. Håber at det findes.
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke. Vi har desværre ingen opskrift på flodhest - endnu ;-) Men hvis du google "african flower hippo" kan du se en masse gode bud. Du kan også finde en opskrift på ravelry via dette link: http://www.ravelry.com/patterns/library/happypotamus-the-happy-hippo-crochet-pattern De er ret populære.
   Venligst Isabella.

   Slet
 3. Jeg har lige lavet denne elefant, dog kun på enkelttråd og med hæklenål 3,5. Dog synes jeg min er blevet noget åben i mønstret efter jeg kom fyld i. Nogen steder kan man endda se fyldet. Er det fordi jeg hækler for løst? Synes jeg bare ikke jeg plejer at have problemer med.
  Derudover så kunne jeg rigtig godt tænke mig at vide, hvordan I laver de næsten usynlige sammensyninger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken. Jeg vil tro, det er fordi, du bruger nål 3,5 - til enkelttråd ville jeg nøjes med nål 3 eller måske endda 2,5. Mht. sammensyninger, så syr jeg elefanten sammen fra snablen til numsen først: Bruger ikke nogen specielle sting, men syr bare sammen maske til maske. Når jeg har syet sammen fra snabel til numse, vender jeg vrangen ud (så syningerne kommer på indersiden), fylder med vat og syr resten sammen fra den anden side. Stingene bliver ikke lige så "usynlige", når de sys på ydersiden af elefanten, men det gør ikke så meget, når det kun er stingene på maven.

   Håber det var et svar, du kunne bruge :-)

   Slet