Det lille hus ved havnen

Min veninde er netop blevet heldig huslejer af et yndligt lille hus ude i Sydhavnen tæt ved vandet. I den anledning - og i øvrigt i anledning af hendes fødselsdag - var jeg i dag inviteret til Store Male-dag med lagkage i det lille hus ved havnen. Selvom det (indtil videre) er ganske småt og endnu ikke helt indflytningsklart, var det til at blive helt misundelig over - især når man selv bor til leje på 3. sal. Jeg ville med garanti gå til af dårlige nerver over at have børnene rendende så tæt på vandet på daglig basis, men så igen - man må jo ofre sig for idyllen! 


Christian og Jakob kaster sten i vandet, mens moren tager billeder
og kommer med irriterende og indlysende tilråb som f.eks.: "Lad
være med at falde i vandet!"

Hvorom alting er, så har jeg i løbet af de sidste par dage været i gang med at hækle og købe ind til en lille værting/housewarming/fødselsdagsgave (jo flere fluer med ét smæk, jo bedre!): en pakke med blå ting, som både kan pynte, være til nytte og sætte lidt præg på det nye hjem. Idéen med at give en gave i farve-tema kommer faktisk fra Camilla Maria aka My:minMy, som Rosa og jeg følger på bl.a. instagram. Her har hun i den sidste uges tid vist sit smukke og super stilfulde hjem frem og den "gule tråd", som går igennem det; en gul lampe her, to mere dér, et gult gulv, en gul dør - alt sammen under hashtag #gulrundvisning (hvis du skulle ha' lyst til at lure med). Så da jeg var på rov efter nips og pynt i Søstrene Grene, faldt jeg over en masse fine ting i de helt samme nuancer af blå, som jeg allerede havde udvalgt til at lave grydelapper af - PERFEKT!


Servietter, karklud, indkøbsnet og kopper fra Søstrene Grene. Den
lille lanterne (og polettterne) er fra Netto. Opskrift på grydelapper
finder du HER.


Grydelapperne, som meget passende forestiller små huse, har jeg lavet efter Kathrines opskrift, som I finder lige HER. Dog har jeg lavet dem lidt mindre, fordi tiden var en anelse knap. De har dog stadig en helt udmærket størrelse, synes jeg, selvom selve firkanten kun måler 10 rækker à 10 bobler - dog må jeg til næste gang huske på, at lave et ulige antal bobler pr række (ligesom i original-opskriften), så "taget" kommer til at sidde lidt mere symmetrisk. Jeg havde også lidt svært ved at lave indtagninger til "taget" og kunne ikke helt finde ud af opskriften, nok fordi jeg er en af de dér typer, der skal have skåret ud i pap. Derfor fandt jeg ud af at gøre det på en lidt anderledes måde... Jeg huskede (for en gangs skyld) at notere, hvad jeg gjorde, men eftersom taget er blevet lidt skævt, vil jeg indtil videre holde det for mig selv. Jeg ved nemlig, at Rosa også er i gang med et par grydelapper til sig selv af samme slags - og i samme størrelse som originalen - så afhængig af, om hun også får problemer med "tagene", kan vi måske strikke en "DIY for dummies" sammen til, hvordan indtagninger i toppen laves. 

Her kan man (desværre) ret tydeligt se, hvordan taget er blevet
skævt - dels fordi jeg ikke fulgte opskriften rigtigt, og dels fordi
jeg har lavet et lige antal bobler pr række. Meeen er nu stadig
ganske tilfreds med udfaldet :-)
Jeg har en forbandet irriterende tendens til at hækle
en aaaanelse stramt, så tingene på en eller anden måde
begynder at "krølle", så for at lapperne ikke skulle
bøje helt sammen blev de både strøget og lagt under
pres natten over. Meget pres...

Fortsat god aften derude!

//Isabella.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar