Langt om længe får mine Clover Amour et nyt hjem

Mine hæklenåle har indtil nu, som så mange andre hæklenåle har det, boet i Lutter Idyls smukke etui. Jeg har lavet et til både Isabella og til Anne Rose - dem kan du se lige her - men mit eget nåede aldrig at få knap i, før jeg kunne konstatere, at vi aldrig ville blive rigtig gode venner, etuiet og jeg. Dels synes jeg det er 'slattent', så hæklenålene karter lidt rundt, og dels blev jeg tit frustreret over, at tingene faldt ud af lommen. Men det der irriterede mig allermest var, at spidsen af mine nåle havde det med at 'kravle' ud af etuiet og hang fast i maskerne. Så selvom jeg synes, Lutter Idyls etui er super smukt, så følte jeg alligevel et behov for at forsøge mig med en mere praktisk løsning. Derfor har jeg længe - ofte i selskab med Isabella - gået og grublet over, hvordan vi kunne lave et nyt og lækkert hækleetui, der imødekom disse problemer. Det er endelig lykkes mig at komme med et bud - og det er, synes jeg i hvert fald selv, ikke bare blevet til et funktionelt, men også ret fint og praktisk (særligt i kraft af dets størrelse) etui. Opskriften finder du lige her.


Etui til Clover Amour hæklenåle - find opskriften lige her


 For at afhjælpe problemet med, at nålene stak ud, har jeg monteret et stykke pap i bunden af røret. 


Etuiet er skræddersyet til Clover Amour hæklenålene (se indlæg om dem lige her), ikke bare på grund af etuiets størrelse, men også fordi det netop er bunden af nålene, der ligger øverst.


Det er nemt at finde den rette nål, når man løfter låget - nålen kan hurtigt genkendes vha. farven  - eller man kan tage toppen af bunden ud og undersøge størrelsen på nålen.

Opskrift på rundt hækleetui (til fx Clover Amour-nålene) (DIY)

Hækleetui skræddersyet til Clover Amour 
(se blogindlæg lige her)

Du skal bruge...
 • 1 nøgle lysegråt bomuldsgarn (det tynde (8/4, fx det fra Søstrene Grene)
 • rester af noget karrygult bomuldsgarn
 • hæklenål #2,5
 • Pap til at komme i bunden - jeg har brugt bagsiden af en blok
 • saks
 • nål til at hæfte ender med
 • knap til lukning
Godt at vide...
 • Undervejs bliver du bedt om at lave et stykke pap til montering i bunden af røret. Dette for at undgå, at hæklenålene stikker ud.
 • Når du kommer til striberne på røret, råder jeg til at flytte farveskiftet lidt - dette blot for at der kommer en tydelig 'bagside' af røret, hvor alle farveskift og omg.skift er over hinanden - det er blot for syns skyld - og naturligvis helt valgfrit :)
Forkortelser
 • fm = fastmaske
 • m = maske
 • MR = magisk ring
 • omg. = omgang

Du starter med BUNDEN, som laves med dobbelttråd
 1. Lav en MR med to tråde GRÅ med 6 fm
 2. 2 fm i hver m (12)
 3. *1 fm, 2 i næste m* 6 gange (18)
 4. *2 fm, 2 i næste m* 6 gange (24)
 5. *3 fm, 2 i næste m* 6 gange (30) Stop her og brug bunden til at tegne efter på et stykke pap, som lægges i bunden efter 1. omg. af røret. 
 6. *4 fm, 2 i næste m* 6 gange (36)
Du er nu nået til selve RØRET, som laves med enkelttråd. Hiv derfor den ene tråd igennem, ligesom du gør, når du lukker af. Tællingen begynder nu forfra, så vi ikke behøver at tælle omg. fra bunden af.

1. Med enkelttråd fortsættes med at hækle rundt, men denne første omg hækles i bagerste led, altså 36 fm i bagerste led, læg pappet i bunden, før du fortsætter
2-35. 36 fm
Du skal nu til at lave striber, hvis du hellere vil have det ensfarvet, så fortsæt uden farveskift...
36. Lav ca. 5 GRÅ fm for at farveskiftet bliver omtrent over skiftet nede ved bunden og skift til GUL (slå over med GUL på den 5. maske). Lav en hel omg. (à 36 fm) med GUL, slå over med GRÅ på den 36.
37. 36 fm GRÅ
38-39. 36 fm GUL, lav ca. 3 fm ekstra på 39. omgang, så farveskiftet er over de andre.
40-43. 36 fm med GRÅ, stop ca. 2 masker før farveskift, så låget bliver fastgjort midt på røret
Lad røret ligge, men hæft ikke med den grå, for du skal bruge den igen til at montere låget med.

Du skal nu lave LÅGET, som laves med dobbelttråd
 1.  Lav en MR med to tråde GUL med 6 fm
 2. 2 fm i hver m (12)
 3. *1 fm, 2 i næste m* 6 gange (18)
 4. *2 fm, 2 i næste m* 6 gange (24)
 5. *3 fm, 2 i næste m* 6 gange (30) afslut med 1 km. Afslut og hæft endder


Låget monteres nu med fm i GRÅ: Stik nålen ned i masken i røret og herefter ned i en maske fra låget, hiv igennem begge steder, slå over og gentag med 3 sting mere. Afslut og hæft.
Montér knappen - fx med gul tråd - midt foran på røret og fæstn den gule tråd midt på låget og slå det antal lm op, der passer til din knap. Antal lm afhænger dels af størrelse på knappen og dels af placeringen af den samt hvor stramt du ønsker den.

CROCHET AWAY!! Prøver du opskriften af, så del endelig resultatet med os - enten ved at linke her til din egen blog eller ved at sende os et billede på [email protected] Du kan også dele din version af etuiet med os på instagram ved at bruge #garnkusserne :)

// Rosa

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.

Jeg har lavet en ny udgave med bund i enkelttråd,
mønster og ny lukning, se opskriften lige her

Se også en version med trekantsmønster og lædersnor
(købt i Søstrene Grene) lige her 


Du kan også se Wool Inc's version HER og Garn Grammatiks version HER

Projekt pimp dit legekøkken - sæt i gang! Hæklede børnegrydelapper.


Børnegrydelapper i vaffelmønster, opskriften finder du her 
Isak fik dette skønne IKEA legekøkken i julegave, og som I nok kan se, er det temmelig bart. Vi har ikke sat toppen på endnu, så det kommer helt sikkert også til at hjælpe på det. Jeg har lidt forskellige idéer til, hvordan jeg vil gøre det mere spændende, og det første er såmænd noget så simpelt som at hækle et sæt grydelapper, som skal hænge på overdelen, når den kommer på. Farvevalget var (for en gangs skyld) nemt: Støvet turkis.

Jeg har fulgt Karen Klarbæks opskrift, som du finder lige her. Undervejs mindede Isabella mig om, at jeg lige skulle tjekker Lutter Idyls ud (dem kan du se lige her). Lutter Idyl har hæklet efter samme opskrift, men foretaget enkelte ændringer. Heldigvis var jeg lige nøjagtigt nået til det punkt, hvor jeg skulle begynde farveskift, så det endte med at blive et to-farvet sæt med en fin mintgrøn og lidt gråt, der matcher legekøkkenet.


Jeg har foretaget følgende ændringer

Jeg har hæklet med tyndt bomuldsgarn fra Søstrene Grene (8/4)
Jeg har hæklet med nål #2,5
Jeg har droppet kantmaskerækken, da jeg ikke ville have, at de 'foldede'
Jeg skiftede til ny farve efter de 5 mønstre, altså på rækken, hvor udtagningerne begynder. Husk at lave farveskift på rækken inde, hvor du slår over med den ny farve.


UPDATE:
Så fik jeg lavet to par mere af de skønne grydelapper. Ligesom Lutter Idyls version, har jeg denne gang hæklet på nål #3, og jeg har lavede kanten i begge farver (lidt kringlet med farveskift, men synes virkelig, at det bliver fint)
Indlæg om harlekindshåndklæderne til legekøkkenet finder du her


// Rosa


Isak blev meget glad for sit nye køkkengrejEle-lukøje - Ellas kammerat

Opskriften finder du lige her

I sidste uge lavede Isabella skønne, skønne Ella (se hende lige her og find opskriften her. Jeg blev så forelsket i den, og da Isaks yndlingsleg for tiden er at lege, at elefanterne vandrer afsted i flok, alt i mens vi synger "En elefant kom marcherende", måtte jeg jo næsten kaste mig ud i at øge hans elefantbamseflok ;)

Jeg fulgte Isabellas opskrift som udgangspunkt, men har foretaget nogle få ændringer. Jeg synes selv, at det kan være lidt rodet at følge én opskrift og samtidig skulle tjekke en anden side for ændringer og har derfor lagt hele opskriften ud, som du kan finde lige her. Jeg ønskede at lave en lidt tykkere version, hvilket egentlig ikke rigtigt lykkedes, men Ele-Lukøje fik dog en lidt mere "drenget" krop - med helt flad numse og en lille vom, generelt er han lavet en lille bitte smule større :)

Idéen til pyjamastemaet udsprang af, at vi som en del af vores putterituale siger godnat til bamserne og jeg døber ham derfor Ele-lukøje (elefant + Ole Lukøje) :)

//Rosa

Opskrift på pyjamaselefanten Ele Lukøje (DIY)Mød Ele-Lukøje. Se også opskriften på Isabellas Ella elefant lige herDu skal bruge... • 1 nøgle GRÅ  garn (evt. bare garnrest)
 • 1 nøgle af hver farve, du ønsker dens pyjamas skal være
 • Garnrester i sort og rød/rosa til øjne og kinder samt lysegul og en anden farve (her blå) til sut og blå og hvid til nuseklud
 • Plade- eller bamsevat
 • Hæklenål #3 og #2


Forkortelser
 • mr = magisk ring (instruktionsvideo)
 • omg = omgang
 • m = maske(r)
 • fm = fastmaske(r)
 • 2 fm sm = 2 fastmasker hækles sammen (indtagning)
 • BF1 = buksefarve 1 (her lyseblå)
 • BF2= buksefarve 2 (her lysegrøn)
 • *-*= Gentagelser

BEN (GRÅ og BF1 og BF2)

Det første ben laves separat, fra foden og op, ben nr. 2 hækles sammen med det første ben og videre ud i kroppen. 


Med GRÅ
1.  4 fm i en MR 
22 fm i alle m (8)
3. *1 fm, 2 fm i  næste m* 4 gange (12)
4. *2 fm, 2 fm i næste m* 4 gange (16)
5. *3 fm, 2 fm i næste m* 4 gange (20)
6. *4 fm, 2 fm i næste m* 4 gange (24)
7.  24 fm
8. *4 fm, 2 sm* 4 gange (20)
9. *3 fm, 2 fm sm* 4 gange (16)
10. 16 fm
11. *2 fm, 2 fm sm* 4 gange (12) - afslut med farveskift (BF1)
12-13. 12 fm med BF1 - afslut med farveskift til BF2 - fra nu af skifter du - 2 rk. BF1, 2 rk. BF2
14-28 12 fm
29. 12 fm med BF2, Bryd garnet på første ben, lav et magen til og hækl dem sammen som beskrevet i det følgende. Garnresten fra første ben kan du hækle med i stedet for at klippe af. Fyld benene med vat, inden du fortsætter.
KROP og HOVEDE (BF1, BF2 og GRÅ)
Husk at fylde vat i løbende.
1. De to ben hækles sammen med 24 fm
2. 24 fm
3. 8 fm, *1 fm, 2 fm i næste m* 4 gange, 8 fm (28)
4-5. 28 fm
6. 8 fm, *3 fm, 2 fm i næste m* 3 gange, 8 fm (31)
7. 8 fm, *4 fm, 2fm i næste m* 3 gange, 8 fm (34)
8-11. 34 fm
12. 9 fm, *6 fm, 2 fm sm* 2 gange, 9 fm (32)
13. 32 fm
14. 8 fm, *6 fm, 2 fm sm* 2 gange, 8 fm (30)
15. 7 fm, *2 fm sm* 4 gange, 7 fm (26)
16. 26 fm
17. 7 fm, *2 fm, 2 fm sm* 3 gange, 7 fm
18. 23 fm
19. 7 fm, *1 fm, 2 fm sm* 3 gange, 7 fm (20)
20-22. 20 fm
23. *3 fm, 2 fm sm* 4 gange (16)
24. *2 fm 2 fm sm* 4 gange (12)
25. 12 fm - skift farve til GRÅ
26. *1 fm, 2 fm i næste m* 6 gange (18)
27. *2 fm, 2 fm i næste m* 6 gange (24)
28. *3 fm, 2 fm i næste m* 6 gange (30)
29. 30 fm
30. *4 fm, 2 fm i næste m* 6 gange (36)
31-36. *11 fm, 2 fm i næste m* 3 gange(39)
37. 39 fm
38. *11 fm, 2 fm sm* 3 gange (36)
39. *4 fm, 2 fm sm* 6 gange (30)
40. 30 fm
41. *3 fm, 2 fm sm* (24)
42. *2 fm, 2 fm sm* (18)
43. *1 fm, 2 fm sm* (12)
44- Fortsæt med indtagninger (2 fm sm) til hullet er lukket. Bryd garnet og hæft ende. 


ARME (GRÅ og TF) Nål #3
Lav to rk. med hver farve - ligesom du gjorde med kroppen. Start med LYSEBLÅ
1. Start med 6 fm i MR
2. 2 fm i alle m (12)
3-4. 12 fm
5. *4 fm, 2 fm sm* (10)
6-7. 10 fm - afslut med farveskift (TF)
8-23. 10 fm
Fyld med vat, fortsæt, stadig med grøn, sådan at der her kommer 3 rk grøn
24. *2 fm sm* (5)
Bryd garnet og hæft ende. Lav 2 stk. og montér


SNABEL og ØRER laves ligesom Isabellas elefant - opskrift på disse kan du finde HER


NUSSEKLUD (BLÅ og HVID) Nål #2
Med blå
1. Stik nålen ind i elefantens hånd (midt på) og slå 18 lm op samt 2 lm til at vende med
2. 1 stgm i 3. m fra nålen, 16 stgm, 1 hstm, 1 fm - vend med 2 lm. 
3. 1 fm, 1 hstm, 15 stgm, vend med 2 lm
4. Spring første m over og fortsæt med 12 stgm, 1hstm og 1fm og afslut
Med HVID har jeg lavet km hele vejen rundt - med 2-3 km i hvert hjørne


SUT (BLÅ OG LYSEGUL) Nål #2 og #3


Dutten: Med gul, nål #2 - fyldes løbende med vat
1. MR med 5 fm
2. 2 fm i hver m (10)
3-5. 10 fm
6. *3 fm, 2 fm sm* 2 gange (8)
7. 8 fm, klip men hæft ikke den sidste tråd, brug den i stedet til at montere med.Den runde flade: Med blå - Nål #3 med dobbelt tråd
1. MR med 6 fm
2. 2 fm i hver m (12)
3. *1 fm, 2 fm i næste m* 6 gange (18)
Slut af og hæft og montér delene 

Hanken: Med blå - Nål #3 med dobbelt tråd
1. Slå 8 lm op og vend med 1 lm og lav 1 fm i hver m (8), hæft ende på den ene og brug den anden til at montere sutten på hånden.


Brodér øjne og evt. mund.


Og...
CROCHET AWAY!! Prøver du opskriften af, så del endelig resultatet med os ved at linke til din egen blog eller bare sende os et billede på [email protected] - du kan også dele din version af opskriften med os på instagram ved at bruge hashtag #garnkusserne :-)


// Rosa

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.

Pirater og prinsesser på fuld drøn

Sidste søndag bloggede Rosa om den skønne gave, hun gav Jakob på hans 3 års fødselsdag samme dag. Den sidste uges tid er skattekortet blevet flittigt brugt i bilen hver morgen, når vi skulle finde vej til vuggestue (Jakob har åbenbart ikke den store tillid til min stedsans, men på den anden side - det har jeg aldrig mødt nogen, som har). Af samme grund har jeg heller ikke liiige fået det med op igen og taget billeder for show.

Til gengæld fik jeg i går anledning til at tage en masse billeder, da Anna og Jakob gik i udklædningskassen og fandt tylskørterne frem og legede prinsesser i en god times tid. Bagefter lagde Jakob puslespil med "Jake og Ønskeøens pirater"-motiv - selvfølgelig med sin egen piratklap for øjet!
Så HURRA for tylskørt, piratklap og cowboyhatte, som kan gøre en ellers kedelig og "mor-ooooorker-ikke-ud-i-snevejret"-indedag både sjov og hyggelig.

//Isabella & prinsesserne.

Hils på Ella Elefant

Mens Rosa har været i gang med både aber, næsehorn og turbo-snegle inden for de sidste par måneder, så føles det som huuuuuundrede år siden, jeg sidst har haft hæklehænderne på et tøjdyr! Men nu, hvor ferien for mit vedkommende endelig er gået i gang, ville jeg gerne i gang med tøjdyrshæklingen igen, så i løbet af de sidste par dage har jeg nørklet på denne lille tyksak af en elefant til Anna:


Opskriften ligger liiiiige HER

Jeg har altid vanvittig svært ved at finde på navne til tøjdyrene (og navne skal de jo ha'!), så Rosa har givet mig det fremragende råd, at jeg kan projicere alle de børnenavne, som Christian har nedlagt veto mod, over på ungernes tøjdyr. Derfor blev elefanten her oprindelig døbt Asta - men nu har Jakob insisteret hele dagen på, at den skal hedde Ella, og da det egentlig også lever op til "søde navne som Christian vetoer"-kriteriet, overgav jeg mig - Ella it is!

Opskriften har jeg lagt ud lige HER
//Isabella

DIY på elefant

Her er opskriften på Elefanten Ella. (For English press HERE)

Den er lavet i otte dele i alt: Først laves de to ben, dernæst kroppen og hovedet, som laves ud i ét, to arme, to ører og en snabel. Øjne og kinderødt er syet på med garn. 
Husk at fylde vat i løbende.


Vil som altid MEGET gerne se jeres resultater, hvis I afprøver opskriften - I kan både sende billeder til [email protected] eller uploade billeder på instagram med hashtag #garnkusserne. Vi deler naturligvis kun billeder på bloggen, hvis vi får lov :-)

Du skal bruge...

 • 1 nøgle GRÅ  garn
 • 1 nøgle BUKSEFARVE (evt. bare garnrest)
 • 1 nøgle TRØJEFARVE (evt. bare garnrest)
 • Garnrester i sort og rød/rosa til øjne og kinder
 • Plade- eller bamsevat
 • Hæklenål #3

Forkortelser

 • mr = magisk ring (instruktionsvideo)
 • omg = omgang
 • m = maske(r)
 • fm = fastmaske(r)
 • 2 fm sm = 2 fastmasker hækles sammen (indtagning)
 • BF = buksefarve
 • TF = trøjefarve
 • *-*= Anvisningerne mellem stjernerne gentages omgangen ud, fx *1 fm, 2 fm i næste m*

BEN (GRÅ og BF)
Det første ben laves separat, fra foden og op, ben nr. 2 hækles sammen med det første ben og videre ud i kroppen. 

1. 4 fm i en mr (GRÅ)
2. 2 fm i alle m (8)
3. *1 fm, 2 fm i  næste m* Gentag *-* omg ud. Alle *-* fremover skal gentages omg ud (12)
4. *2 fm, 2 fm i næste m* (16)
5. *3 fm, 2 fm i næste m* (20)
6. 20 fm
7. *3 fm, 2 fm sm* (16)
8. 16 fm
9. *2 fm, 2 fm sm* (12)
10-11. 12 fm - afslut med farveskift (BF)
Du er nu kommet til striberne på bukserne og fortsætter derfor bare i omg à 12 fm med farveskift som beskrevet på næste linje
12-27. *2 omg BF, 2 omg GRÅ* x 4 (i alt 16 omg) - afslut med farveskift (BF)
28. 12 fm
Bryd garnet på første ben, lav et magen til og hækl dem sammen som beskrevet i det følgende. Garnresten fra første ben kan du hækle med i stedet for at klippe af. Fyld benene med vat, inden du fortsætter.


KROP og HOVEDE (BF, TF og GRÅ)
Husk at fylde vat i løbende.

1. De to ben hækles sammen med 24 fm
2. *11 fm, 2 fm i næste m* (26)
3. *12 fm, 2 fm i næste m* (28)
4. *13 fm, 2 fm i næste m* (30)
5. *5 fm, 2 fm i næste m* (35)
6. 35 fm
7. *6 fm, 2 fm i næste m* (40)
8. 40 fm - afslut med farveskift (TF)
9-10. 40 fm
11. *8 fm, 2 fm sm* (36)
12. *7 fm, 2 fm sm* (32)
13. 32 fm
14. *6 fm, 2 fm sm* (28)
15. 28 fm
16. *5 fm, 2 fm sm* (24)
17. *4 fm, 2 fm sm* (20)
18-21. 20 fm
22. *3 fm, 2 fm sm* (16)
23. *2 fm, 2 fm sm* (12)
24. 12 fm - afslut med farveskift (GRÅ)
25. 12 fm
26. *1 fm, 2 fm i næste m* (18)
27. *2 fm, 2 fm i næste m* (24)
28. *3 fm, 2 fm i næste m* (30)
29. 30 fm
30. *4 fm, 2 fm i næste m* (36)
31-34. 36 fm
35. *4 fm, 2 fm sm* (30)
36. 30 fm
37. *3 fm, 2 fm sm* (24)
38. *2 fm, 2 fm sm* (18)
39. *1 fm, 2 fm sm* (12)
Fortsæt med indtagninger (2 fm sm) til hullet er lukket. Bryd garnet og hæft ende. 


SNABEL (GRÅ)
Denne skal ikke fyldes med vat, for så bliver den for stiv i det.

1. 3 fm i mr
2. 2 fm i alle m (6)
3-13. 6 fm (jeg kan ikke huske præcis, hvor mange omg à 6 fm, jeg lavede, men bare fortsæt til snablen har den ønskede længde)
14. 2 fm i første m, 5 fm (7)
15. 2 fm i de første 2 m, 1 fm, 2 fm sm, 2 fm (8)
16. 2 fm i de 3 første m, 2 fm sm, 2 fm sm, 1 fm (9)
17. 2 fm i de 4 første m, 2 fm sm, 2 fm sm, 1 fm (11)
18. *2 fm sm* (5) 

ØRER(GRÅ)
1. 6 fm i mr. I stedet for at hækle rundt, som man normalt ville gøre, så vend med 1 lm, så du i stedet for en halvcirkel. Efter hver række vender du med 1 lm.
2. *1 fm, 2 fm i næste m* (9)
3. *2 fm, 2 fm i næste m* (12)
4. *3 fm, 2 fm i næste m* (15)
5. *4 fm, 2 fm i næste m* (18)
6. *5 fm, 2 fm i næste m* (21)
Bryd garnet og hæft ende. Lav 2 stk.
ARME (GRÅ og TF)
Start med GRÅ
1. 6 fm i mr
2. 2 fm i alle m (12)
3-4. 12 fm
5. *4 fm, 2 fm sm* (10)
6-7. 10 fm - afslut med farveskift (TF)
8-22. 10 fm
Fyld med vat
23. *2 fm sm* (5)
Bryd garnet og hæft ende. Lav 2 stk.


Når alle dele er lavet, monteres de, som du synes, det skal sidde. Det kan være en god idé at bruge nåle el. lign. til at sætte delene løst fast først, så du kan finde ud af, hvad der ser bedst ud. Jeg startede med montering af snabel, som ligesom giver et "midtpunkt" i ansigtet, som man kan arbejde ud fra.

God fornøjelse - crochet away!NB! Opskriften er privat og må ikke udnyttes til kommerciel brug.

//Isabella.