Endelig hjemme - aldrig færdig!

Denne her lille garnkusse er netop hjemvendt fra en uges juleferie i det nordjyske med den sødeste svigerfamilie, MASSER af (virkelig god!) mad og afslapning. Lidt for meget afslapning i virkeligheden: For selvom jeg flere dage pligtskyldigt valgte skrivning over hækling, så er jeg stadig ikke færdig med min eksamensopgave, som skal være klar om tre dage... Så nu må udskydelserne og overspringshandlingerne snart stoppe! 

...Når altså lige jeg har lavet lidt vanillesirup til iskaffen (det skal jo ikke være ren pligt og ingen fornøjelse), og måske hæklet lidt (nu har jeg jo afholdt mig fra det i næsten en uge!) - og så skal det jo også lige blogges.... Ik'?! Opskrift på den lækre (og nemme) vanillesirup finder I HER

Mens mor koger sirup, taler Anna i telefon med middags-
ingredienserne...


Sirup in the making - opskriften er HER

Og resultatet: Lækker iskaffe og klar til opgaveskrivning... og
hækling... og krydsogtværs (det er jo også ferie...)Glædelig bagjul og godt nytår til alle derude! Især til de lidt for lade, stressede og selvmedlidende af jer ;-)

//Isabella.

Garnmaskeraden - en rendyrket hækleblog, der får Garnkussernes varmeste anbefalinger

Folkens! Glædelig (bag)jul og godt nytår! Der har været lidt blogstille - altså før Isabella begyndte at spamme med sine lækre julehemmeligheder. I al juletravlheden har jeg formået at glemme at dele en fantastisk gave med jer: En ny, rendyrket hækleblog har set dagens lys. Den hedder Garnmaskeraden, og den kan kraftigt anbefales at tjekke ud (klik lige her). Særligt er jeg tosset med Heidis idé med den taktile billedbog til baby (se den her) og ikke mindst er jeg faldet for den søde piratspilledåse, hun har lavet. For at opsummere: Hold øje med Heidi og Garnmaskeraden ;)

De varmeste og hyggeligste hilsner, Rosa. 

Hjemmelavede gaver til 3 gange MOAR

Så kan jeg endelig løfte sløret for, hvad jeg har gået og syslet med hele november og december måned! Til min søde bonus-moar har jeg lavet en lille kolonihavegave, som du kan se her, og min moar-moar fik denne lille pakke med hjemmelavet bodyscrub, grydelapper og kartoffelvarmer - den lyserød-kantede kartoffelvarmer er til kærestens mormoar.

Grydelapperne kan du se opskrift på HER, bodyscrub HER og kartoffelvarmer HER


Kolonihavegave - lapper, vimpler og muslinger

Min søde far og bonusmor er næsten-nye kolonihave-ejere, så i julegave fik de (dvs. nok mest dedikeret til den kvindelige del af den konstellation) en lille hæklet kolonihavepakke bestående af to sæt grydelapper, et gæstehåndklæde i muslingemønster og en vimpelrække til pynt til festligheder - eller bare til hygge... 
Grydelapperne er lavet efter lutteridyls hæklede firkanter, men med
et par enkelte ændringer og tilføjelser, som du kan se HER 


Vimpelrække (DIY)

Vimpelrækken er ca. 2 m lang og med 11 vimpler på i alt. Jeg har brugt gul som "grundfarve": dvs. selve snoren og hveranden vimpel er gul - resten af farverne er forskellige. Men man kan jo selv vælge og koordinere farver, som man synes. 
Du skal bruge: 

  • Tyndt bomuldsgarn i forskellige, valgfri farver
  • Hæklenål #3 
Forkortelser:
  • lm = luftmasker
  • km = kantmasker
  • fm = fastmasker
  • rk = række 


Vimpler (11 stk.)
Alle rækker vendes med 1 lm
Slå 25 lm op, vend med 1 lm
1) 25 fm
2) *Første 2 fm sm, fm på resten af rækken* Gentag *-* til der kun er 1 fm tilbage
Luk af og hæft ende

OBS! Som det måske fremgår af billederne, kan kanten på vimplerne godt blive en anelse ujævn, når man laver dem som beskrevet her. De er bestemt stadig superfine, og det er ikke noget, man bemærker med første øjekast, men hvis du elsker fine detaljer og nydelige kanter, så lur lige Mette fra Farmorfabrikkens teknik til at lave vimpler med lidt mere raffinerede kanter: HER forklarer hun forskellen, og HER kan I se selve opskriften :-)
Vimpelrække
Vimplerne hækles på løbende, som du laver selve rækken (hvis du er i tvivl om, hvordan du foretager skiftet fra lm til fm, så se billedvejledningen længere nede
Slå 20 lm op - lad der være ca. 10 cm garn løst i starten, dvs. "inden" første lm
1) Hækl videre ned i første vimpel og monter denne - dvs. 25 fm
2) 10 lm
3) Hækl videre ned i næste vimpel og monter denne - dvs. 25 fm
Gentag 2) og 3) til alle vimpler er monteret. Afslut med 20 lm.
Luk af og efterlad ca. 10 cm garn1. De første 20 lm

2. Nålen stikkes igennem første maske på vimplen, og du laver en
helt normal fm. Og hvis du gerne vil slippe for at hæfte ender på
alle vimplerne, kan ud her med fordel hækle garnenderne med 

3. Efter 25 fm er vimplen monteret, og du fortsætter med at lave
lm "ud i det blå"
Løkker til ophæng
Af garnet i hver ende af vimpelrækken laves løkkerne til ophæng. Du syer bare hver garnende fast til lm-rækken, så den danner en lille løkke af passende størrelse. 

Hvis du giver dig i kast med projektet, vil vi SÅ gerne se resultatet! Du kan enten poste billederne på instagram med hashtag #garnkusserne eller vise os billederne pr. mail på [email protected]

//Isabella

Grydelapper à la lutteridyl

De kvadratiske lapper er lavet ud fra lutteridyls opskrift på hæklede firkanter, og de andre er lavet ud fra hendes opskrift på hæklede sekskanter

Nedenfor har jeg skrevet de få justeringer, jeg har tilføjet til de firkantede lapper, samt hvordan jeg har sat dem sammen og lavet hank på.

1) Jeg laver en ekstra omgang, inden jeg går i gang med "Næstsidste omg"
2) For ikke at risikere, at man brænder fingrene gennem hullerne, har jeg gjort dem lidt mindre: i "2. omg" (som altså også gælder 3., 4., osv. omg) har jeg 
  • i stedet for 6 lm i starten af omg lavet 4 lm
  • i stedet for 4 lm i hvert hjørne lavet 2 lm

Hver grydelap består af 2 firkanter/sekskanter, som er hæklet sammen i kanten med fm. Når du er nået hele vejen rundt, afsluttes med 18 lm, som samles ved lm-rækkens "fod" med en km, så der kommer en fin hank på lappen.

 Det er et virkelig hyggeligt projekt at sidde med, og når først man har fanget mønstret kører det bare derudaf! Og hvis du synes, det er lidt svært, kan du også bruge lutteridyls meget udførlige billedvejledning til firkanter HER

//Isabella


En sød hæklet abe - DIY-vejledning til tøj, øjne og butterfly


Se også Tanjas version HERMin kære veninde og allersødsste underbo skal til barnedåb hos nevøen, og hørte om ikke jeg ville være behjælpelig med noget nørkleværk - og selvfølgelig ville jeg det. Drengen de skal døbes skal hedde Osvald, ligesom Egon Mathiesens abe (se bogen her), og derfor må Osvald naturligvis udstyres med en hæklet abe - og helst en lidt kønnere version ;) I fællesskab fandt vi en opskrift via denne fine blog, men blev dog hurtigt enige om version skal iklædes bukser, bluse og butterfly, og så ville jeg, ligesom Den lilla elefant, finde på nogle andre øjne.
Garnet er fra Søstrene Grene, og jeg har hæklet med dobbelt garn på nål #4. Dog har jeg brug nål #2,5 til øjne og butterfly, hvor jeg tilsvarende har hæklet med enkelttråd.

Opskriften på aben finder du som sagt her - og Den Lilla Elefants fine version her (som også har lavet nogle andre fine øjne)


Vejledning til tøjet og opskrift på øjne og butterfly kommer her:


Ben: hækl med brunt garn (til fødderne), når der i opskriften står hvid og med grønt (eller anden ønsket farve), når der står, at du skal skifte og hækle med brunt. Jeg har valgt at sy benene sammen inden montering.


Krop: start med buksefarve og skift til blusefarve efter 25. omgang. Jeg har valgt, at min bluse skal være stribet og har derfor skiftevis hæklet 3 blå og 3 hvid. Butterfly med nål #2,5
Slå 7 lm op, vend med 1 lm
2-19: 7 lm
Hæft ender og vikl en lang sort tråd rundt om midten - stram løbende rigtig godt til og bind til sidst en knude. Brug samme tråd til at montere butterflyen under abens hage - ikke alt for tæt på halsen.Øjne med nål #2,5
1) MR med 6 lm
2) 2 fm i hver, på den sidste slås over med lyseblå
3) *1 fm, 2 fm i næste m* 6 gange = 18 fm, skift til hvid, når du slår over på sidste
4-5) 18 fm
Hæft ender (eller bind knuder på garnet) på alle på nær den sidste lange hvide, hvilken du bruger til at montere øjnene. Start med at føre tråden om på ret siden og sy et lille sting ind mod midten (husk at gøre det spejlvendt på det andet øje). Kom et lille stykke vat i hvert øje, så du får den søde, bulende effekt og montér øjnene over mulen. Bemærk hvor meget abens udtryk afhænger af placeringen af øjnene - jeg overvejede lidt forskellige muligheder:
Håber I kan bruge det til noget - og jeg vil være vild med at se resultatet, hvis I skulle prøve opskriften af. Smid en kommentar med link til jeres blog herpå- eller en mail på [email protected], ligesom du kan bruge hashtagget #garnkusserne på Instagram :)
Højde siddende: 35 cm.
Højde fra top til tå: 44,5 cm.
Isak, min søn, blev så glad for aben, at jeg jo næsten bliver nødt til at lave en til ham. Måske det kan blive til hans julegave? :)

Aben får mysser
Aben bliver undersøgt
Den bliver leget med - og Isak tester om mor nu også har monteret ørerne ordentligt (det havde hun heldigvis)
Aben bliver aet
Og Isak for mys af aben
Det er vist hårdt at lege med aben