Grydelapper à la lutteridyl

De kvadratiske lapper er lavet ud fra lutteridyls opskrift på hæklede firkanter, og de andre er lavet ud fra hendes opskrift på hæklede sekskanter

Nedenfor har jeg skrevet de få justeringer, jeg har tilføjet til de firkantede lapper, samt hvordan jeg har sat dem sammen og lavet hank på.

1) Jeg laver en ekstra omgang, inden jeg går i gang med "Næstsidste omg"
2) For ikke at risikere, at man brænder fingrene gennem hullerne, har jeg gjort dem lidt mindre: i "2. omg" (som altså også gælder 3., 4., osv. omg) har jeg 
  • i stedet for 6 lm i starten af omg lavet 4 lm
  • i stedet for 4 lm i hvert hjørne lavet 2 lm

Hver grydelap består af 2 firkanter/sekskanter, som er hæklet sammen i kanten med fm. Når du er nået hele vejen rundt, afsluttes med 18 lm, som samles ved lm-rækkens "fod" med en km, så der kommer en fin hank på lappen.

 Det er et virkelig hyggeligt projekt at sidde med, og når først man har fanget mønstret kører det bare derudaf! Og hvis du synes, det er lidt svært, kan du også bruge lutteridyls meget udførlige billedvejledning til firkanter HER

//Isabella


2 kommentarer:

  1. Hvor er de fine! Jeg er vild med farvekombinationerne!

    SvarSlet
  2. Tak, Anita! Alle farver er fra Søstrene Grenes udvalg af bomuld; de har så mange fine farver :-)

    SvarSlet