Et hyggeligt hæklet tæppe med striber - CAL min pal

Mens Isabella har været top blogaktiv og har fået hæklet hele tre fede huer, har jeg nørklet med én ting: mit tæppe. Dem af jer, der følger os på Instagram, har kunnet se, at jeg endelig har besluttet mig for, hvordan mit plaid til sofaen skal se ud. Jeg har nemlig fundet denne skønne opskrift, som faktisk stammer fra en CAL på www.notyouraveragecrochet.com Ja og hvad er en CAL så for noget? Jeg vidste heller ikke, hvad forkortelsen stod for, da jeg stødte på den, men det står for "Crochet a long" - det er altså en opskrift, som lidt efter lidt er blevet lagt på bloggen. Hver uge udgav bloggeren et nyt indlæg med 7-9 nye rækker til tæppet, og således fulgtes hun og hendes læsere ad, mens de skabte nogle skønne tæpper. Løbende kunne de se hinandens versioner via bloggens facebookside og via hendes hashtag på Instagram. Genialt og hyggeligt projekt, hvis du spørger mig. Dog opdagede jeg først opskriften, da de var færdige med deres tæpper, så jeg har desværre ingen at følges med. Til gengæld kan jeg tage det i mit helt eget tempo og behøver altså ikke vente på, at de næste rækker bliver udgivet - og det er jo også meget rart :)

Opskriften er på engelsk, men er meget nem at gå til med masser af pædagogiske forklaringer - og billeder! Den kan virkelig anbefales, også bare til at hente inspiration i, hvis du, ligesom mig, gerne vil hækle et større arbejde, men frygter at gå død i det pga. ensformighed. Her er der stor variation i rækkerne, og via opskriften kan du lære at hækle mange forskellige "striber".

Jeg vil løbende poste billeder af projektet herinde og viser naturligvis det endelige resultat frem, når den tid kommer. Jeg kan desværre ikke lægge opskriften ud på dansk uden bloggerens tilladelse, men jeg kan fortælle så meget, at jeg hækler tæppet med #5,5 med dobbelttråd tyndt bomuldsgarn (8/4) fra Søstrene Grene, og at jeg har slået 144 lm op (ekskl. vendemaskerne). 


Lad os endelig se resultater, hvis du kaster dig over projektet, skriv enten her eller på [email protected]

//Rosa

4 kommentarer:

 1. Det bliver fantastisk lækkert... Sikke en skønhed, jeg må vist se lidt nærmere på den opskrift ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :) Håber at få lov til at se det endelige resultat, hvis du giver dig i kast med opskriften - håber du bliver ligeså glad for den som mig og rigtig god fornøjelse :)
   // Rosa

   Slet
 2. Hej Rosa.
  Det ser bare rigtig flot ud, og jeg er meget inspireret. Jeg vil selv prøve at lave et stort sofatæppe.
  Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor mange garnnøgler du har brugt i alt, og hvor mange forskellige farver garn du har brugt. Er det noget du kan svare mig på :)?
  Mange hilsner fra Karoline

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Karoline.

   Jeg beklager det sene svar.

   Jeg har ikke tal på hvor mange garnnøgler, jeg har brugt, men jeg kan veje mig til, at jeg har brugt ca. 11-12 nøgler indtil nu, og jeg er ca. halvvejs. Håber det er svar nok, men følg med på bloggen, så kommer jeg med endeligt svar.
   Held og lykke med projektet.

   // Rosa

   Slet