Opskrift på hæklet indkøbsnet (mulepose) (DIY) Du skal bruge
Bomuldsrester (af det tynde bomuld (8/4) - fx det fra Søstrene Grene). Arbejdet vejer 155 g., så jeg må have brugt, hvad der svarer til godt tre nøgler
Hæklenål #3,5

Forkortelser
lm: luftmaske
m: maske
rk: række
sm: sammen
stgm: stangmaske


Magiske tal & good to know
Der går 14 masker på en bølge, så du kan justere i bredden ved at tilføje eller reducere antallet af lm - det skal bare være deleligt med 14
Hver rk vendes med 3 lm, en såkaldt skjult stangmaske, da den tæller for en stgm på næste rk. Den kan godt være svær at se, så hvis du er i tvivl, så tjek Isabellas billedevejledning her. Samme sted kan du også finde en billedevejledning til mønstret, ligesom du kan finde en instruktionsvideo, hvor Isabella viser, hvordan du hækler tre stangmasker sammen.

Opskrift
Nettet hækles i ét langt stykke, som tilslut hækles sammen i siderne. Hvis du, ligesom jeg, ønsker at farverne passer hele vejen rundt (se billede), så husk at tage højde for dette i dit farvevalg, når du når til den anden side af bunden. NB!: Det vil være flot, hvis den farve du begynder og slutter med er den samme som du bruger til bund, stopper og til at hækle sammen med (det ville jeg have valgt, men måtte lave bunden i sort i stedet, da jeg ikke havde nok af den anden).
Slå 70 lm op og vend med 2 lm (i resten af opskriften vendes med 3 lm)
rk 1) 1. bølge: start i 3. maske fra nålen, 2 stgm i første m, 3 stgm, 3 stgm sm, 3 stgm sm, 3 stgm, 3 stgm i næste m. *3 stgm i næste m, 3 stgm, 3 stgm sm, 3 stgm sm, 3 stgm, 3 stgm i næste m* gentag i alt 4 gange, så du nu har 5 bølger i alt og vend med 3 lm.
rk. 2-35) Dine 3 vendemasker/lm tæller for første stgm, så lav kun 2 stgm i første m, 3 stgm, 3 stgm sm, 3 stgm sm, 3 stgm i næste m, *3 stgm i næste m, 3 stgm, 3 stgm sm, 3 stgm sm, 3 stgm, 3 stgm i næste m* gentag i alt 4 gange, så du nu har 5 bølger i alt og vend med 3 lm
rk. 36-39) Fortsæt på samme måde, men da dette er bunden af nettet, så hækl alle disse fire rk med samme farve, som din første række, og som du påtænker at hækle nettet sammen med og hækle stropper i.
rk 40-75) Fortsæt på samme måde, men husk at følge dit farvevalg fra din første side af nettet, så det kommer til at "passe" sammen, når du hækler nettet sammen. Luk af efter 75. rk.

Montering
Hækl siderne sammen med samme farve som bunden på nettet. Det gør du således: Fold nettet på midten, så det passer med farverne, fæstn garnet og hækl ned gennem begge bølger ved at lave 2 fm i hver bølge. Fortsæt hele vejen ned, luk af, hæft ende og gentag på nettets anden side.

Stropper (2 stk.)
Slå 100 lm op og vend med 2 lm
1) 1 stgm i 3. lm fra nålen, 98 stgm, 3 stgm i sidste m, vend ikke, men fortsæt videre rundt på den anden side af arbejdet, 3 stgm i første m, 98 stgm, 3 stgm i sidst m og afslut med 2 stgm i første m fra første runde. 

Luk af og montér stropperne indvendigt i nettet. Husk at montere dem godt og grundigt med mange sting, så du ikke risikerer, at stropperne river sig løs. Og voila - et stk. færdigt indkøbsnet.

Som altid, er vi meget interesserede i at se billeder af jeres kreationer, så smid endelig en kommentar med link til din blog eller send billeder til [email protected] :) du kan også dele din version af opskriften med os på instagram ved at bruge hashtag #garnkusserne.

Crochet away!

// Rosa

OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar