Du skal bruge:
Hæklenål #9 (eller #10)
Zpaghettigarn (jeg har brugt lidt under halvdelen af en rulle - og så en rest til kant)
Tip: Det kan altså godt svare sig at investere i en kvali-hæklenål, for der er lidt hårdt at arbejde med det tykke garn, så fint en lækker, glat nål, så du ikke skal kæmpe for meget med det
Fremgangsmåde:
Ja, det er som sagt temmelig simpelt...
1) Lav en række af luftmasker - så lang, som du gerne vil have kurvens ene bredde
2) Hækl rækker af fastmasker, indtil kurven har den ønskede længde
3) Når bunden er klar, hækler du kantmasker hele vejen rundt (det kan godt være lidt tricky at komme ned nogle steder - tålmodighed er vejen)
4) Herfra hækler du bare rundt, til kurvens kant har den ønskede højdede - og hvis du gerne vil have en anden farve på kanten, så lav farveskift én eller to omgange før det
5) Hvis du vil have en lidt lækker detalje på kanten, så afslut med en omgang krebsemasker, hvor der hækles fastmasker baglæns - altså fra venstre mod højre (instruktionsvideo)
Voila! Så har du en brødkurv. Og som nævnt i det andet indlæg, så gi' endelig lyd, hvis du har fifs og tips til en flottere kurv! Du kan både skrive til mig på [email protected] eller uploade dit billede på instagram med hashtag #garnkusserne
Crochet away!
// Isabella
NB! Opskriften er udelukkende til privat brug og må derfor ikke bruges kommercielt.
Hej! Glæder mig til at lave denne kurv, men er ikke helt med på hvad kantmasker er - håber i kan hjælpe :-)
SvarSletHej Kathrine. Kantmasker er når du stikker nålen ned og henter tråden op - ligesom du gør med fm - men i stedet for at slå over hiver du denne tråd igennem. Forstår du? :)
SletDe venligste hilsner,
Garnkusserne.
Hej Isabella,
SvarSletFra punkt 4 hvor man hækler opad er det fastmasker dér?
På forhånd tak :-)
Hej Kristine,
SletJep, det er bare fastmasker :-)