Hækling til herren

Christian brokker sig tit over, at jeg aaaaaaldrig laver noget til ham. Sidste vinter hintede han mange gange til, at han godt kunne tænke sig et par handsker à la dem, jeg havde lavet til mig selv i en mere maskulin udgave. Så for et par måneder siden, mens der endnu var lang tid til hans fødselsdag (og endnu længere tid til vinter), gik jeg i Nørkleriet og købte et par nøgler lækkert, blødt merinould og gik i gang.Opskriften fandt jeg via RecycleCindy's blog (en ret fed blog for de, der går op i hækling, miljø og genbrug - all in one). Opskriften er altså på engelsk (nyttige oversættelser kan findes her), men ganske let at gå til. Jeg havde dog ét lille "problem" med opskriften: Cindy bruger hæklenåle med anderledes mål end danske, hvilket vil sige, at de måler hhv. 3,75 og 4,25 - og det har jeg altså ikke lige liggende. Jeg rundede ned og brugte nål 3,5 og 4 i stedet og kompenserede så ved at lægge +1 på alle masker og rækker i opskriften - og de passer suberb! Det skal dog nævnes, at Christian har relativt slanke hænder, så hvis det skal være i str. L, ville jeg nok lægge +2 på i stedet. Fordelen for mig her er, at jeg også kan låne lidt til de kolde efterårscykelture, jeg snart går i møde... hvis ellers jeg får lov!

//Isabella

Ingen kommentarer:

Send en kommentar