Opskrift på hæklet uro med luftballoner (DIY)

Her kommer opskriften til den føromtalte uro med luftballoner. Efterlad meget gerne en kommentar - og hvis du selv prøver den af, et link til resultatet :-) For english version, press here

Du skal bruge

Hæklenål #2,5
Ca. en halv nøgle hvid bomuld, en rest brun og en rest af fire flotte farver - alt sammen tyndt bomuld (tip: Jeg plejer at købe mit i Søstrene Grene til 12,- nøglen, ellers har Stof og Stil også et bred udvalg til en billig penge)
Uroophæng, kan blandt andet købes hos Panduro Hobby
Pladevat, bamsevat eller lign.

Forkortelser

MR: Magisk ring (se hvordan du laver en magisk ring her)
m: maske
lm: luftmaske
fm: fastmaske
AF: Anden farve
sm: sammen

NB: Der er tre vigtige ting, du skal vide om farveskift, inden du går i gang:

1) Det bliver flottest, hvis du laver et skarpt farveskift, altså skal du slå over med den nye farve i masken inden du vil skifte farve. Lutter Idyl har lavet denne skønne billedevejledning
2) du skal ikke hæfte ende hver gang. Det er fordelen ved at hækle noget, hvor bagsiden ikke ses. I stedet lader du farven køre på indersiden af ballonen og lader den hænge, når du skal bruge den anden farve. Husk dog ikke at hive for meget, det må ikke blive alt for stramt. Meget kan dog rettet ud, når ballonen først fyldes med vat.
3) Farveskiftene følger udtagningerne, fx i omgang 4:  Med den nye farve hækler du 2 fm og 2 fm i næste m, men hver gang du hækler to sammen, slår du over med modsatte farve. Teknikken følges i  resten af opskriften.


Ballonen (4 stk.)

fyldes evt. med vat løbende
1) MR med 6 fm slås op med hvid
2) 2 fm i hver m = 12 fm
3) *1 fm, 2 fm i næste maske* gentages i alt 6 gange - FARVESKIFT (altså går du, når du skal hækle de sidste to hvide fm på omgangen sammen, ned og henter den hvide op, dernæst henter du den næste m op og så slår du over med den nye farve) = 18 fm
4) *AF: 2 fm, 2fm i næste maske, HVID: 2 fm, 2 fm i næste maske* gentages i alt 3 gange = 24 fm
5) *AF: 3 fm, 2fm i næste maske, HVID: 3 fm, 2 fm i næste maske* gentages i alt 3 gange = 30 fm
6-7) 30 fm (*5 fm AF, 5 fm hvid* 3 gange)
8) *AF: 4 fm, 2fm i næste maske, HVID: 4 fm, 2 fm i næste maske* gentages i alt 3 gange = 36 fm
9) *AF: 5 fm, 2fm i næste maske, HVID: 5 fm, 2 fm i næste maske* gentages i alt 3 gange = 42 fm
10) 42 fm (*7 fm AF, 7 fm hvid* 3 gange)
11) *AF: 6 fm, 2fm i næste maske, HVID: 6 fm, 2 fm i næste maske* gentages i alt 3 gange = 48 fm
12-13) 48 fm (*8 fm AF, 8 fm HVID* 3 gange)
14) *AF: 6 fm, 2fm sm, HVID: 6 fm, 2 fm sm* gentages i alt 3 gange = 42 fm
13) *AF: 5 fm, 2fm sm, HVID: 5 fm, 2 fm sm* gentages i alt 3 gange = 36 fm
14) *AF: 4 fm, 2fm sm, HVID: 4 fm, 2 fm sm* gentages i alt 3 gange = 30 fm
15) 30 fm (*5 fm AF, 5 fm hvid* 3 gange)
16) *AF: 3 fm, 2fm sm, HVID: 3 fm, 2 fm sm* gentages i alt 3 gange = 24 fm
17) *AF: 2 fm, 2fm sm, HVID: 2 fm, 2 fm sm* gentages i alt 3 gange = 18 fm
18) *AF: 1 fm, 2fm sm, HVID: 1 fm, 2 fm sm* gentages i alt 3 gange = 12 fm og stop den AF og fortsæt kun med den hvide
19-20: 12 fm, luk og hæft og fyld ballonen med vat

Kassen (4 stk.)
Afslut hver runde med en lm (vendemaske)

Slå 9 lm op (også her vendes med 1 lm)

1-9) 9 fm. God idé at sætte en maskemarkør her, så du markerer, hvor omgangen starter
10) 9 fm og i stedet for at vende, fortsætter du videre rundt og fanger maskerne i siderne, 8 på hver side = 32 fm
11-15) 32 fm

Luk, men hæft ikke, i stedet klipper du tråden og med en nål går du ned i næste maske, så det ikke er ligeså tydeligt, at omgangen slutter (kan også gøres ved at slutte med en km). Fastgør den brune tråd oppe i luftballonen. Dette skal gøres fire gange i alt, man kan bruge samme tråd, men så komme kurven lettere til at hænge skævt. I stedet må en ny tråd startes nede ved kurven, udnyt her fordelen i, at man ikke kan se ned i kurven, så der kan du fæstne tråden og lade den køre op til kurvens kant for så igen at fæstne den på ballonen 8 m længere henne, end der hvor du fæstnede den første, så de fire tråde er ligeligt fordelt i ballonens åbning.


Uroringen
Med hvid slås lm op, sådan at den er en smule længere end din uroring, hækl fastmasker tilbage og videre rundt om, hækl en halv omgang mere og fastgør den med km hele vejen, luk og sy åbningerne sammen og hæft.

Montering

Lav en lang hvid tråd og bind en knude forenden. Med en nål går du ind i ringen og knuden lirkes ind, så den ikke kan ses. Lav en lang bue og fastgør den overfor og hæft godt. Gentag denne procedure, så de krydser ind over hinanden - vær opmærksom på at gøre dem lige lange, så den ikke kommer til at hænge skævt. Bind en tre- eller firedobbelt knude, hvor du synes det passer, igen er det vigtigt at du giver dig god tid og sikrer dig, at uroen kommer til at hænge lige (kræver lige et par forsøg).

Som altid, er vi meget interesserede i at se billeder af jeres kreationer, så smid endelig en kommentar med link til din blog eller send billeder til [email protected] :) du kan også dele din version af opskriften med os på instagram ved at bruge hashtag #garnkusserne.

Crochet away!
// Rosa


OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.

1 kommentar: