Opskrift på barnevognskæde med luftballoner (DIY)

Get the pattern in English HERE!

Jeg har tidligere vist den fine uro med luftballoner, Isak fik til sin dåb (se den her). Jeg fik tilladelse af designeren til at kopiere det og lave en DIY, som du finder her. Men hvorfor ikke også lave en sød barnevognskæde med luftballoner? (Hvis I skulle være i tvivl, så eeeelsker jeg luftballoner). Farvekombinationen er endnu engang et mix af 'pigede' og 'drengede' farver. Jeg kan nu næsten bedst lide unisex ting - både pga. det praktiske aspekt i det, og så synes jeg heller ikke der altid behøver at stå skrevet henover både baby og udstyr: I'M A GIRL/BOY. Skulle nogle af jer få lyst til at prøve opskriften af (og fx eksperimentere med lidt mere kønsbestemte farver ;-)) vil jeg meget gerne se!


Du skal bruge
Hæklenål #2,5
Lyseblå og hvid bomuld, en rest brun og en rest af tre flotte farver - alt sammen tyndt bomuld (tip: Jeg plejer at købe mit i Søstrene Grene til 12,- nøglen, ellers har Stof og Stil også et bredt udvalg til en billig penge)
Seleklips (kan købes billigst i Stof og Stil, alternativt i Panduro Hobby)
Rund elastik (3 mm)
Pladevat, bamsevat eller lign.
Forkortelser
MR: Magisk ring (se hvordan du laver en magisk ring her)
m: maske
lm: luftmaske
fm: fastmaske
AF: Anden farve
sm: sammen


NB: For farveskift, følg vejledningen i indlægget med DIY til uro med luftballoner her
Ballonen (3 stk.)
fyldes evt. med vat løbende
1) MR med 6 fm slås op med hvid
2) 2 fm i hver m = 12 fm, før du slår over til 12. maske på omgange, skifter du til AF
3) *AF: 1 fm, 2 fm i næste maske (slå over med hvid på den 3. maske med AF), hvid: 1 fm, 2 fm i næste maske (slå over med AF på den 3. maske med hvid)* gentages i alt 3 gange = 18 fm
sådan fortsætter du med farveskiftene, altså lader dem følge udtagningerne (slå over med ny farve i masken før, der skal skiftes farve. Det kan være lidt svært i starten, men efterhånden giver det sig selv :)
4 )*AF: 2 fm, 2 fm i næste m, HVID: 2 fm, 2 fm i næste m* gentag i alt 3 gange = 24 fm
5) *AF: 3 fm, 2 fm i næste m, HVID: 3 fm, 2 fm i næste m* gentag i alt 3 gange = 30 fm
6-10) 30 fm (*AF: 5 fm, HVID: 5 fm* gentag i alt 3 gange)
11) *AF: 3 fm, 2 fm sm, HVID: 3 fm, 2 fm sm* gentag i alt 3 gange = 24 fm
12) *AF: 2 fm, 2 fm sm, HVID: 2 fm, 2 fm sm* gentag i alt 3 gange = 18 fm
13) 18 fm (*AF: 3 fm, HVID: 3 fm* gentages i alt 3 gange)
14) *AF: 1 fm, 2 fm sm, HVID: 1 fm, 2 fm sm* gentag i alt 3 gange = 12 fm. Her stoppes AF og du hækler videre kun med HVID
15-16) 12 fm HVID, luk og hæft og fyld ballonen med vat

Kurven (3 stk)
1) MR med 6 fm slås op med brun
2) 2 fm i hver m = 12 fm
3-5) 12 fm, afslut med en km, hæft ikke, i stedet klippes tråden, og med en nål går du ned i næste maske, så det ikke er ligeså tydeligt, at omgangen slutter (kan også gøres ved at slutte med en km). Fastgør den brune tråd oppe i luftballonen. Dette skal gøres fire gange i alt, man kan bruge samme tråd, men så komme kurven lettere til at hænge skævt. I stedet må en ny tråd startes nede ved kurven, udnyt her fordelen i, at man ikke kan se ned i kurven, så der kan du fæstne tråden og lade den køre op til kurvens kant for så igen at fæstne den på ballonen 3 m længere henne, end der hvor du fæstnede den første, så de fire tråde er ligeligt fordelt i ballonens åbning.

Montering
Klip et ca. XX cm. langt stykke elastik, før den ind gennem spændet og bind en tredobbeltknude, gentag i den anden side. Elastikken brændes forsigtigt, så den ikke slipper (ligesom du vil brænde et Roskilde armbånd). Vær forsigtig, gør det udendørs og husk at have vand i nærheden.
Nu hækles der med lyseblå fm rundt om elastikken, tilpas tæt, sådan så elastikken dækkes. Hæft ende og sy luftballonerne på med hvidt garn, og lad dem hænge i en kort snor. Husk at hæfte godt, ind gennem luftballonen, evt med et lille usynligt sting hist og her (sørg dog for ikke at stramme for meget, så ballonen bliver trukket ud af form)
Voila - et stk. smuk barnevognskæde til glæde for både dig og baby :) Som altid, er vi meget interesserede i at se billeder af jeres kreationer, så smid endelig en kommentar med link til din blog eller send billeder til [email protected] :) du kan også dele din version af opskriften med os på instagram ved at bruge hashtag #garnkusserne.

Crochet away! 

// Rosa


OBS!: Opskriften er udelukkende til privat brug, hvilket vil sige, at du hverken må sælge opskriften eller ting, du har lavet ud fra den.
På instagram har @k_millen været så sød at vise sin
fine udgave af kæden frem

UPDATE: Jeg har lavet en ny og nemmere udgave af barnevognskæden - find opskriften lige her4 kommentarer:

 1. Den er MEGAAAAAA fed :-) Må jeg skrive et par ord om den på Farmorfabrikken, vise et par billeder, og linke her til? :-)

  Ps. Suuuuper skøn blog! Jeg kaster den straks på min liste. TAK for inspiration.

  Kh, Mette

  SvarSlet
 2. Kære Mette. Som store Farmorfabrikkenfans er vi stolte af at kunne imponere dig. Tak for dine rosende ord - og selvfølgelig må du det :)
  Varme sommerhilsner, Rosa

  SvarSlet
 3. I want! Kan man købe sådan en? Hækling er ikke en mulighed for mig! Jeg har vist ikke lavet derhen af siden symaskinekørekortet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe.

   Smid os en mail på [email protected] så finder vi på noget.

   Bedste hilsner Rosa.

   Slet